11 de desembre 2023

Novetat de desembre de la Diputació de Girona: Somnis entre la boira

Publicacions de la Diputació de Girona ens porta el segon còmic de la seva col·lecció de còmic Llamps i Tintes! amb la publicació de Somnis entre la boira amb guió i text de Lluís Recasens "l'Avi" i dibuix d'Àngel Marí "Angelinux".  Tot i ser el segon títol de col·lecció, és l'obra guanyadora del primer concurs que dóna nom a la col·lecció, que es va estrenar amb El Bròfec, novetat de l'any passat.


Ja a la venda!


Somnis entre la boira, de Lluís Recasens i Àngel Marí
Col·lecció Llamps i Tintes! núm. 2
Rústic - 66 pàgines - 21 x 30 cm - Color
ISBN: 978-84-18734-25-0
14 €

Un dels millors dibuixants catalans del segle XX va ser, sense cap mena de dubte, Joan Junceda, la vida del qual evoca aquesta novel·la gràfica, així com els seus compromisos socials, culturals i polítics. Va ser un dels col·laboradors principals del setmanari Cu-Cut! -la redacció del qual van assaltar els militars, prenent com a pretext un acudit de Junceda- i d'En Patufet, en què al llarg de vint-i-sis anys va il·lustrar la famosa sèrie Pàgines viscudes de Josep Maria Folch i Torres.

A SOMNIS ENTRE LA BOIRA tampoc no hi falten els darrers anys de la vida de Junceda, en què, ja instal·lat a Blanes i bandejat pel règim franquista, va haver d'acceptar tota mena d'encàrrecs per sobreviure. Posant-se al servei de l'humor i de la cultura popular, Joan Junceda va enriquir l'imaginari de generacions de catalans.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada