10 de desembre 2023

165.000 visitants al 29 Manga Barcelona

La il·lusió, la diversitat i la fusió cultural protagonistes de la 29ª edició del Manga Barcelona.

Segon any de nova ubicació pel Manga Barcelona amb un lleuger increment de superfície i una redistribució dels espais que ha convençut als visitants. 165.000 fans del manga i l’anime han omplert els tres palaus d’il·lusió, fent bandera d’una gran diversitat i celebrant també una cada cop més intensa fusió de cultures; l’exemple paradigmàtic ha estat la presència de l’equip de l’anime Scott Pilgrim da el salto, amb Brian Lee O’Malley (canadenc), Abel Góngora (espanyol) i Kohei Sakita (japonès) explicant aquesta producció d’animació estatunidenca-japonesa. D’altra banda, la fusió entre diferents indústries també l’ha representada el mangaka Hisato Murasaki, autor de l’adaptació al manga del videojoc Persona 5.


Un any més, l’entusiasme i implicació del públic del Manga Barcelona ha fet que totes les activitats hagin tingut un èxit contundent. Sales d’actes plenes a vessar per les xerrades, conferències i entrevistes, reserves pels tallers que s’omplien en poques hores tot i haver duplicat els espais, la zona de Manga Sports sempre plena d’activitat, projeccions d’anime plenes del tot, i els concerts de Vicke Blanka, Centimillimental, Ayumi Miyazaki, Anly i Yoko Ishida que han fet que l’ambient fos com de concerts en grans estadis. A més, la zona d’editorials ha estat més concorreguda que mai, demostrant que el manga segueix essent l’epicentre del Manga Barcelona.

El públic d’aquesta gran cita anual és cada cop més divers en tots els aspectes, i si les famílies otakus amb nens petits fa uns anys cridaven l’atenció (especialment si feien cosplay), enguany ja són una imatge més que habitual. La salut del sector s’evidencia amb quelcom que no podem etiquetar de relleu generacional, sinó de suma de generacions que, a més, mantenen el mateix esperit i bones vibracions dels gairebé 30 anys d’història del Manga Barcelona.

El 2024 el “saló del manga” arribarà a les 30 edicions i, immediatament després del tancament d’aquesta última edició, Ficomic començarà a treballar per celebrar aquest efemèride tal i com es mereix. Ens veiem del 5 al 8 de desembre de 2024!

Font: Manga Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada