11 de desembre 2023

Cavall Fort guanya el premi Muriel Casals de comunicació

El guardó serà lliurat demà a la Nit de Santa Llúcia


Òmnium Cultural ha guardonat amb el premi Muriel Casals de comunicació Edicions Cavall Fort, que d’ençà de l’any 1961 publica la revista infantil i juvenil Cavall Fort. El jurat ha valorat, entre més mèrits, la resiliència d’un projecte en lluita per la llengua i la cultura catalanes.`


Dani Bramon, Odei A.-Etxearte, Sara González, Àlex Gutiérrez, Miquel Molina, Carles Pont i Mònica Terribas, membres del jurat, han decidit d’atorgar-li el guardó pel reconeixement a la seva història i per la resiliència d’un projecte en lluita per la llengua i la cultura catalanes, i per la capacitat de connexió amb les generacions més joves amb continguts de qualitat.

El premi es lliurarà demà en la 73a Nit de Santa Llúcia, la festa d’Òmnium de les lletres catalanes. Es podrà veure en directe per TV3 a les 20.00. El premi Muriel Casals honora la novena presidenta d’Òmnium Cultural i recull l’herència dels antics premis d’Òmnium a programes de ràdio i televisió per reconèixer els esforços dels professionals de l’àmbit dels mitjans de comunicació per a prestigiar l’ús de la llengua catalana i projectar la cultura dels Països Catalans.

El premi és dotat amb 3.000 euros i uns altres anys l’han guanyat el periodista Manel Alías, la plataforma Filmin i el col·lectiu On són les dones, entre més guardonats.

Edicions Cavall Fort, que publica les revistes Cavall Fort i El Tatano, va néixer amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català durant el franquisme. Per fer-ho, van idear una revista infantil i juvenil a partir de nou anys, feta en català, divertida, interessant i de qualitat. Tot plegat, amb reportatges, jocs, tallers, còmics, entrevistes i concursos.

El 1990 va començar a editar-se el Tatano, dirigida a infants a partir de quatre anys. Primer va ser un suplement de franc de Cavall Fort, però el 2006 es va convertir en una revista independent i mensual.

 

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada