22 de juny 2023

Neix la Beca Comic Barcelona per a nous talents

FICOMIC llança una ajuda a la creació, dirigida a joves talents del còmic, en col·laboració amb la LYON BD ORGANISATION.

L'autor/a seleccionat/da es beneficiarà d'una residència de tres mesos, equipament i dietes per a la realització d'un projecte d'historieta.

FICOMIC (Federació d’Institucions Professionals del Còmic) i l'associació LYON BD ORGANISATION han aconseguit un acord per a la realització conjunta de la BECA COMIC BARCELONA, que consistirà en un programa de residència de tres mesos a Lió, França, fomentant l'accés de joves dibuixants i guionistes a l'àmbit del còmic professional. Aquesta ajuda a la creació d'un projecte d'un còmic inèdit, dirigida a joves talents, pretén promoure la imaginació en l'àmbit específic de la historieta gràfica, facilitar les xarxes de col·laboració entre creadors/es, promoure la mobilitat dels artistes nacionals a l'estranger, fomentar la innovació en la producció artística i enfortir els vincles entre institucions culturals de França i Espanya.

L'autor/a seleccionat/da que rebrà la BECA COMIC BARCELONA es beneficiarà d'un marc d'equipaments propici per a la realització de la seva obra. Gaudirà de la residència al Graphic College (Collège Graphique), situat en l'edifici de l'antic Truffaut College a Lió, França, durant 3 mesos: de l'1 de desembre 2023 al 29 de febrer 2024. El Graphic College, seu de les oficines de LYON BD ORGANISATION, acull durant tot l'any el talent dels qui allí treballen, artistes en residències de creació, exposicions a l'estiu i a l'hivern, així com tallers destinats al gran públic, tant jove com vinculat a les vinyetes. La beca cobrirà l'estada, despeses de desplaçament a la residència i un import de 1.250 euros al mes destinat a cobrir les despeses de manutenció, transport local i bugaderia.

El/la participant seleccionat/da presentarà el seu projecte en el marc del 42 Comic Barcelona, que tindrà lloc a Fira de Barcelona Montjuïc, entre el 3 i el 5 de maig de 2024, amb l'oportunitat de participar en el COMIC PRO i presentar el seu projecte en fase final a totes les editorials nacionals i internacionals participants.

Per a participar en el procés de selecció de la BECA COMIC BARCELONA llegeix atentament les bases de participació que trobaràs al web www.comicbarcelona.com 

Un Comitè de Valoració, compost per un jurat independent, definit per FICOMIC i LYON BD ORGANISATION, s'encarregarà d'analitzar i seleccionar els projectes que compleixin amb els criteris d'aportació de valor artístic i caràcter innovador. Es valorarà el guió, l'originalitat i la qualitat, amb especial atenció a l'ús adequat del llenguatge del còmic, la seva expressivitat i la narrativa.

La primera BECA COMIC BARCELONA comptarà amb un jurat d'excepció format per les autores Nadia Hafid i Ana Galvañ, la crítica d'art i divulgadora Mery Cuesta, el teòric i comissari Toni Guiral, Josep Maria Polls, director d'estudis de l’Escola Joso, Nicolas Piccato, director de Lyon BD Festival i Borja Crespo, director de continguts de Comic Barcelona.

https://www.comic-barcelona.com/ca/beca-comic.cfm

Nota: L'abril d'enguany ja es va fer un primer anunci.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada