28 d’abril 2022

L’historiador Domènec Miquel i l’il·lustrador Esteve Polls presenten el còmic ‘El gall que cantà a mitjanit’

El llibre està editat amb el Museu del Còmic i l’Ajuntament i ja es va poder adquirir per Sant Jordi


Esteve Polls (esquerra) i Domènec Miquel (dreta) amb el còmic | Jordi Pascual Mollá

 El divendres passat, al Museu del còmic i la il·lustració, es presentà el còmic o relat il·lustrat El gall que cantà a mitjanit, una obra de Domènec Miquel i Esteve Polls. Domènec és historiador i un molt bon coneixedor de tot el que fa referència al Monestir santcugatenc i director de la revista Gausac, que publica el Grup d’Estudis Locals. Polls és un il·lustrador amb una llarga trajectòria de col·laboració amb editorials europees i nord-americanes, encara que els seus treballs més rellevants han estat amb l’editorial francesa Clair de Lune.

L’obra fa referència, òbviament, als esdeveniments que es produïren entorn a l’assassinat de l’abat del Monestir, Ramon de Biure, el 1350. Amb un llenguatge amè i una il·lustració clara i entenedora, se’ns expliquen els fets que, a part de deixar rastre en la legislació catalana (les Constitucions), han estat motiu d’algunes obres literàries i al nostre municipi de la representació anual de Pedra i sang.

L’edició ha anat a càrrec del Museu del Còmic i la Il·lustració i de l’Ajuntament de Sant Cugat. En representació d’aquest hi assistí Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana, Benestar Animal i Esports, ja que l’alcaldessa i la regidora de Cultura tenien altres compromisos. Carol oficià de moderador de l’acte.

 

Font: El Cugatenc, per Jordi Cases

Informació aportada per Jaume Tugores

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada