01 de juny 2021

Campanya de micromecenatge per "Tanmateix, la màgia"

Tanmateix, la màgia és un projecte compartit entre Flavia Gargiulo i Cristina Llorente, que relata els anys en què Toni Roca, avi de Cristina, va exercir com a Ambaixador a Mallorca dels Reis Mags d’Orient. Les autores ja han signada la seva edició, prevista per a el mes vinent de novembre. Ara plantegen un micromecenatge per a remunerar a les autores i produir una col·lecció d’interessants recompenses. 

Teniu tots els detalls en aquest enllaç.

A més, pots seguir el procés d’aquesta novel·la gràfica a Facebook e Instagram
 

 
Sobre el projecte

El dia que vaig trobar aquesta retallat de diari, vaig saber que volia escriure una novel·la gràfica sobre el meu padrí, concretament sobre l'etapa de la seva vida en què va ser el "Sr. Ambaixador a Palma dels Reis Mags d'Orient".

Vaig contactar amb Flavia Gargiulo perquè els seus dibuixos de ciutats m'hipnotitzaven des de feia temps... I cada dia estic més segura que ningú podria il·lustrar la història millor que ella.

I aquí som totes dues! Treballant amb afany i demanant la teva col·laboració per acabar el llibre i fer realitat aquesta novel·la que ens té profundament enamorades des de fa més d'un any.


EN QUIN PUNT ENS TROBAM?

Ara mateix tenim: el guió acabat, un storyboard de gairebé tota la novel·la i 20 pàgines totalment acabades. La resta estan en diferents nivells d'esbós. 

I EL MÉS IMPORTANT: hem signat contracte amb una editorial local que cobrirà les despeses de producció del llibre i el distribuirà en llibreries a partir del pròxim mes de novembre.

En què acabarà tot això? Idò en una novel·la gràfica bilingüe (català-castellà) d'entre 100 i 120 pàgines, de 17 x 24 cm, impreses a tot color i amb tapa tova. Una monada, vaja!


DE QUÈ VA EL NOSTRE LLIBRE?

Tanmateix, la màgia conta l'etapa en què Toni Roca, padrí de Cristina, es va dedicar a organitzar la cavalcada de Reis Mags a Palma, entre 1954 i 1975.

La idea de la novel·la parteix d'un descobriment real de la néta: un retall de diari on Quinito Caldentey, periodista i torero, entrevista en Toni a propòsit de la seva última cavalcada com a organitzador. La troballa l'anima a investigar i a reunir-se amb els qui van compartir aquella època amb el seu avi: uns ja no hi són, altres poc recorden, però encara n'hi ha que, en sentir el seu nom, esbossen un gran somriure i s'asseuen per xerrar-ne llargament. Els seus relats, les fotos familiars, els mapes, els diaris,... l'han ajudat a perfilar la història, a recrear els personatges i els escenaris.

En el llibre coincideixen personatges que, en la vida real, no varen poder fer-ho. L'amabilitat i l'entusiasme de les persones que han col·laborat en el procés i els llapis de Flavia, han fet possible tornar a ajuntar-los. La resta, és cosa de la màgia.

Per a què és el finançament?

Els diners que aconseguim amb aquesta campanya servirà per a remunerar part de la feina de la dibuixant i de la guionista. L'edició quedarà coberta per l'editorial amb la que hem signat el contracte.

A més, els doblers recaptats es destinaran a la producció de les teves recompenses i al seu enviament, perquè puguis gaudir-ne el més aviat possible, i al percentatge del 8% que rep Ulule pel seu servei.


Sobre les creadores

Qui esta darrere (i davant) d'aquest projecte són Cristina Llorente, guionista, i Flavia Gargiulo, dibuixant.

Cristina és arquitecta de professió i escriptora de vocació. Des de molt petita, tenia dues idees clares: “fer cases” i escriure contes. La primera aspiració la va aconseguir el 2005, en llicenciar-se en Arquitectura. La segona va començar a desenvolupar-se quan va complir els cinc, moment en què va dictar al seu pare el que seria el seu primer relat. El 2009, va trobar la manera d'unir la construcció i els contes i va fundar Arquitectives, col·lectiu des d'on combina l'educació, el disseny urbà i la participació ciutadana, treballant amb infants de 3 a 100 anys. 

Flavia és dibuixant i il·lustradora. Ja havia treballat en còmics curts, però és gràcies a aquest projecte que a la fi es banya amb la novel·la gràfica. El pitjor i el millor? Ha descobert que li agrada massa Li ha picat la bestiola!



Font
: Clúster Còmic Mallorca

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada