01 de juny 2021

Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona

Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili i el Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona han publicat Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona d'Emili Samper, membre fundador de ComiCat.

El volum recull les intervencions que ha fet l'autor en diverses edicions de la Setmana del Còmic, entre 2008 i 2019, una crònica de totes les edicions celebrades i la reproducció dels cartells. En un dels capítols es parla de la creació de ComiCat.

L'edició del llibre ha comptat amb el suport del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Eduard Baile de la Universitat d'Alacant i Unicòmic n'ha escrit el pròleg i la imatge de la coberta és obra d'Hugo Prades.

Emili Samper Prunera
Maig de 2021
Universitat Rovira i Virgili i Centre d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver
Col·lecció Publicacions del CEHSGO, 26, 1a ed.
202 pàgines, 17 x 24 cm, enquadernació rústica
ISBN: 978-84-8424-925-2
20 €

Edició en paper
Edició digital


Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona és un compendi de textos amb dos denominadors comuns: el còmic i Tarragona. El primer vertebra el contingut de tot el llibre, amb capítols que tracten aspectes diversos (autors, personatges, sèries...) però que comparteixen la passió (i la mirada amb esperit crític) pel món de les vinyetes. El segon, Tarragona, respon a la unió amb el primer gràcies a les jornades d'estudi de l'art seqüencial organitzades per Delirópolis i celebrades entre els anys 2008 i 2019, en les quals cal emmarcar bona part del contingut del llibre. D'aquesta manera, es pretén compartir l'estimació pel còmic, alhora que reivindicar-ne el seu estudi, alhora que es deixa constància de l'activitat realitzada a Tarragona aquests darrers anys. Tot plegat amb la intenció d'obrir la mirada del lector vers l'apassionant món de les vinyetes i de servir d'estímul per agafar (o reprendre) la lectura d'aquest mitjà artístic que tantes bones estones ens ofereix i tantes coses ens pot aportar també des d'una mirada acadèmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada