23 de març 2021

Novetat de març d'Andana: Temporada de collita

Com a novetat de març d'Andana Editorial ens arriba Temporada de collita d'Alba Flores i Ángel Abellán sent el III Premi València de Novel·la Gràfica de la Institució Alfons el Magnànim.


  Ja la venda (23 de març)!

 
Temporada de collita, d'Alba Flores i Ángel Abellán

Col·lecció: Andana Gràfica
128 pàgines - 24 x 17 cm
ISBN: 978-84-17497-96-5
18 € 

 
 
 
Una novel·la gràfica sobre la precarietat i sobre l'actual món laboral.

Múrcia, 2009. Juli, una universitària perduda i desmotivada, acaba de ser contractada en una fàbrica on predomina el color ciment i l'olor de bresquilla. Allí coneixerà un grup ben divers de companys i companyes de treball amb qui establirà una profunda relació d'amistat, sobretot amb Rita, de mitjana edat, i amb Paqui, a punt de jubilar-se.

Temporada de collita ens mostra tres generacions distintes de dones que es reuneixen, cada matí a les onze, per menjar-se l'entrepà de l'esmorzar (no proveu de llevar-li el xoriç a Paqui, avisem) i parlar de les pors, inquietuds, diferències i similituds que les acosten i allunyen alhora. Tot això mentre contemplen, encantades, el camp de bresquilles que s'estén darrere de la fàbrica de conserves.

"A partir de detalls a penes insinuats, la narració ens introdueix a poc a poc en la complexitat de la vida de les humils dones treballadores, i reivindica el món obrer i la sororitat entre aquestes dones, amb un dibuix que enriqueix de forma exquisida la temàtica, aportant amb petits detalls i una aparent senzillesa un valor afegit a la bellesa i fluïdesa de la història" (valoració del jurat del premi València de novel·la gràfica de la Institució Alfons el Magnànim, 2020).


 
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada