23 de març 2021

Cussà i Kap adapten "Cavalls salvatges" en la nova col·lecció Doble Tinta de Pagès Editors

El llibre sortirà la propera tardor i serà el segon títol del projecte de còmic en català que impulsa Pagès Editors 

El duet berguedà que formen l'escriptor Jordi Cussà i el dibuixant  Jaumep Capdevila "Kap" signarà l'adaptació al còmic de la novel·la Cavalls salvatges, que Pagès Editors publicarà enguany dins de la nova col·lecció Dobletinta que dirigeix Jaume Barrull. El projecte arrenca amb la voluntat de treure dos títols l'any d'un gènere del qual no hi ha cap col·lecció en català. «Hi ha un públic que no tenia fins ara aquesta oportunitat de llegir novel·la gràfica en la seva llengua», va explicar ahir la directora de l'editorial, Eulàlia Pagès.

El primer volum de la col·lecció és 8hores, un homenatge a la lluita obrera que firmen Alfons López i Pepe Gálvez, que el 2011 van obtenir el Premi Nacional de Cultura en la categoria de còmic. El llibre ressegueix el trajecte vital de Salvador Seguí i la lluita obrera de principis del segle XX. El passat 18 de març era l'aniversari del final de la vaga de La Canadenca que el 1919 va permetre establir la jornada laboral de vuit hores.

A la tardor, Pagès publicarà Cavalls salvatges, la versió gràfica de la novel·la més coneguda i aclamada de Cussà. Un relat de to autobiogràfic sobre les misèries del consum d'heroïna als anys 80 i 90 que amb el temps s'ha convertit en una obra de culte. 

El dibuixant i humorista gràfic Jaume Capdevila va afirmar durant la presentació de Dobletinta que «és tot un luxe com a autor iniciar un projecte com aquest, un projecte que és també un luxe per a un país com Catalunya. Cap editorial té una col·lecció de còmic per a públic adult en català i fet per autors catalans. És un fet extraordinari aquesta aposta de Pagès pel còmic de creació».

 

Font: Regió 7

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada