13 de juliol 2020

Novetat de juny/juliol de Pagès editors: "Virus" de n'Ermengol

Pagès editors acaba de treure una recopilació de vinyetes del ninotaire Ermengol, anomenat Virus.  En podeu veure unes pàgines aquí.
 
Ja a la venda!


Virus, d'Ermengol Tolsà Badia
Rústica amb solapes - 175 x 125 mm - 104 pàgines - Color
ISBN: 978-84-1303-202-3
15 €

“Durant la tragèdia tots tenim una certa necessitat de ser reconfortats i de sentir-nos solidaris amb els que pateixen. I aquí brilla amb força la tasca del dibuixant d’humor. Les vinyetes ofereixen, cadascuna a la seva manera, una petita dosi de tendresa. L’Ermengol és un dels millors dibuixants de la premsa europea. És capaç de copsar com ningú el pols de l’actualitat i traduir-lo en imatges sempre divertides, i, quan cal, punyents o tendres. La seva imaginació desbordant és capaç de trobar noves metàfores visuals per explicar-nos el dia a dia amb el talent que només tenen els genis del dibuix d’humor.”Jaume Capdevila (KAP). 

Pròleg de Jaume Capdevila KAP /  Epíleg del Dr. Antoni Trilla

La crisi sanitària i el confinament són, sens dubte, dos episodis que quedaran a la memòria col·lectiva. Amb aquest llibre, podran ser recordats de manera divertida i intel·ligent. 

És un llibret de format petit i que explica el confinament des de diferents òptiques: la política, la mèdica i la ciutadana, però sempre amb l’humor que caracteritza l’autor. 

Armengol Tolsà Badia, Ermengol, neix a Canals (Córdoba, Argentina) el 1958. Artista multidisciplinari, ha desenvolupat la seva labor en diferents camps artístics com l’humorisme gràfic, la caricatura, la il·lustració, el dibuix, l’escultura i la poesia visual. També ha editat algunes monografies i ha il·lustrat uns vint llibres. Dirigeix la col·lecció “Historia del Humor Gráfico en América Latina”. Les seves últimes publicacions, que destaquen per l’originalitat temàtica i conceptual, han estat Ermengolarium (1999, Ed. Milenio) i RIP (2005, Ed. Milenio). El seu reconeixement com a artista el duu a guanyar l’any 1993 el prestigiós premi Mingote, que atorga el diari ABC de Madrid.

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada