25 d’abril 2019

La Massana Còmic 2019

Del 26 al 28 d'abril tindrà lloc la 23a edició del saló La Massana Còmic, el punt de trobada al Pirineu dels amants del còmic i la il·lustració.

El saló La Massana Còmic compleix vint-i-tres anys i aquest 2019 és una edició molt especial perquè paral·lelament s'ha aconseguit l'ampliació definitiva del Museu La Massana Còmic: un projecte que es va iniciar el 2010 i que finalment ha aconseguit consolidar-se com a espai expositiu, arxivístic i fins i tot museístic.

Tornarem a comptar amb la presència de dibuixants de primera fila com Carlos Puerta, Sanoe, Edmon, Leopoldo Sánchez, Homs, Jandro González i el guionista Miguel Ángel Parra. Com en els últims anys també es vol donar visibilitat a artistes del país i enguany comptarem el col·lectiu Sudando Tinta Ediciones, amb dibuixants d'Andorra entre les seves files.

L'Associació Frikis Andorra torna a encarregar-se de la programació del diumenge amb taules de debat, concursos i el Concurs Nacional de Cosplayer a Andorra. BGAMES s'encarregarà de presentar durant tot el cap de setmana, diferents jocs de taula i iniciar a tothom qui vulgui venir a provar-los. També volem ressaltar les col·laboracions de l'Ambaixada de França a Andorra que s'ha encarregat de portar la dibuixant SANOE i de treballar en un projecte entre l'autor i les escoles del país. Per finalitzar i no menys important, cal remarcar la col·laboració de l'Escola Andorrana de la Massana que ens portarà una selecció dels seus millors treballs de fotocòmic.

Els visitants podran gaudir de primera mà tant de les exposicions d'originals com del contacte directe amb aquesta il·lustre llista de convidats, i participar en les nombroses activitats que s'han preparat per a aquest 2019. Menció especial a l'apartat d'estands d'editorials i fanzines d'aquest any, amb la col·laboració Sudando Tinta Ediciones, el col·lectiu artístic Print This Valley Collective o l'artista Xavi Casals.

Evidentment, el Museu la Massana Còmic se suma a aquesta festa amb l'exposició Bogey, de l'artista Leopoldo Sánchez, qui farà una visita guiada a la seva mostra.

Enguany, L'ARCA celebra una nova festa de la vinyeta i ho torna a fer de la mà del Comú de la Massana que un any més ens ajuda de forma inestimable en la realització d'aquest esdeveniment. També volem agrair a tots els patrocinadors que ens ajuden a tirar endavant aquest saló.

Així doncs, sigueu benvinguts i gaudiu al màxim de la 23a edició de La Massana Còmic.

Espais i Activitats


Sala A
La Sala A està ubicada al mateix edifici La Closeta del Comú La Massana. Durant el saló la sala acull les exposicions amb originals dels autors convidats.

Sala B
La Sala B està ubicada al mateix edifici La Closeta del Comú La Massana. Durant el saló acull les activitats següents: conferències, presentacions, firma dels autors convidats, venda de còmics i marxandatge, activitats i concurs de cosplay.

Biblioteca Comunal de La Massana
Ubicada a la Plaça del Quart, acull una exposició de l'important fons propi de còmic, a partir del dijous 25 d'abril. La Biblioteca compta amb una de les seccions temàtiques més importants de la Xarxa de Biblioteques d'Andorra en aquest àmbit.

Museu La Massana Còmic - Exposició Bogey de Leopoldo Sánchez
Ubicat a la Plaça de les Fontetes, el Museu La Massana Còmic també és la seu social de L'ARCA i acull diferents exposicions durant l'any.
Aquesta exposició es va inaugurar el 12 de març, com a acte previ a la inauguració del saló, i romandrà oberta fins a l'1 de juny de 2019.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada