26 d’abril 2019

Obertes les bases del II Premi Internacional de Novel·la Gràfica la Pobla de Farnals

https://www.hortanoticias.com/wp-content/uploads/2019/04/Cartel-del-evento.-3-211x300.pngHorta Noticias, per Jimmy Entraigües - 24 abril 2019

L'Ajuntament de la Pobla de Farnals convoca la segona edició Premi Internacional de Novel·la Gràfica de la Pobla de Farnals després de la bona acollida de la primera edició celebrada el 2018 al municipi valencià. Octavio Jimenez, l'artista premiat en la primera edició del concurs, va rebre un premi de 4.000 euros, a més de l'edició de la seva novel·la gràfica, que es publicarà pròximament.

Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de posicionar la localitat de la Pobla de Farnals en l'àmbit literari i artístic a nivell nacional i internacional, amb la idea de crear un concurs que es converteixi en un esdeveniment de llarga trajectòria, per així promoure la creació literària en l'àmbit de la novel·la gràfica i fomentar l'activitat artística lligada al municipi. Com a novetat, en aquesta segona edició del Premi Internacional de Novel·la Gràfica la Pobla de Farnals, es premiarà l'obra guanyadora amb una dotació econòmica superior a la de l'any passat, 6.000 euros. A més, s'editaran 300 exemplars de l'obra guanyadora, que serà publicada per l'editorial Cercle Vermell.

La convocatòria, que s'obrirà pròximament, a partir de la publicació en el BOP de València, tindrà com a data límit el divendres 31 de maig. Podran optar al Premi, Autors i autores de qualsevol nacionalitat que presentin una obra original de temàtica lliure escrita en castellà, valencià o anglès (s'acceptaran també traduccions a qualsevol d'aquests tres idiomes) i que no hagi estat premiada en un altre concurs prèviament. Un cop s'obri la convocatòria, cada participant haurà de presentar, per registre d'entrada a l'Ajuntament de la Pobla de Farnals, la seva proposta de novel·la gràfica amb un mínim de setze pàgines acabades, en format pdf, i una sinopsi detallada del contingut de la obra completa, amb una extensió màxima de tres pàgines. Al costat de la proposta, els i les participants enviaran una plica tancada a l'exterior constarà el pseudònim escollit per l'autor o l'autora i al seu interior inclourà les dades (nom, telèfon i correu electrònic), pseudònim amb el que signa la seva obra, DNI, NIE o passaport i la declaració responsable al compliment dels requisits previstos a les bases. L'extensió final de l'obra guanyadora tindrà un màxim de 100 pàgines i un mínim de 72. Per a qualsevol dubte o pregunta es posa a disposició dels i les participants, el correu electrònic de contacte:premicomic@lapobladefarnals.es .

Un cop tancat el termini d'admissió de les obres, el 31 de maig, un jurat integrat per professionals del sector de la il·lustració, especialistes en literatura, i membres de l'organització de l'Ajuntament, es reuniran per valorar els treballs. L'autor o autora que resulti guanyador o guanyadora es comprometrà a lliurar l'obra acabada en un termini de tres mesos des de la comunicació de la decisió del jurat, per la qual cosa haurà d'estar finalitzada abans del 9 de desembre de el 2019.

L'organització del Premi realitzarà una exposició d'algunes de les obres presentades al concurs, coincidint amb l'acte de lliurament del premi. També s'oferirà la possibilitat d'organitzar un acte de presentació del llibre amb la presència de l'autor o autora en les dependències municipals de la Pobla de Farnals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada