30 d’octubre 2017

El Saló del Manga de Barcelona augmenta en dies, en espais i en col·laboradors

Dimecres engega el XXIII Saló del Manga de Barcelona, una edició que suma dies, espai i col·laboradors. El certamen ha presentat les seves novetats aquest dilluns, 30 d’octubre, a l’Escola de Còmic Joso amb la participació del Cònsol General del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe; la tinent d'alcalde de Deltebre, Anna Giménez; el director d’estudis de l’Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls; el col·laborador i comissari de les exposicions Oriol Estrada; la directora general de FICOMIC i directora del Saló del Manga, Meritxell Puig; i el president de FICOMIC, Patrici Tixis.
 

Aquest any el Saló del Manga de Barcelona, que organitza FICOMIC, tindrà lloc de dimecres 1 a diumenge 5 de novembre, ocupant els Palaus 1, 2, 3, 4 i 5 i la plaça Univers del recinte de Fira Barcelona Montjuïc, un total de 75.000 metres quadrats, 5.000 més que en la passada edició. Aquest augment de dies de celebració i d'espai és fruit del creixement del certamen en expositors, públic i visitants. 

Patrici Tixis, president de FICOMIC, ha agraït la feina feta a Carles Santamaria, que va deixar la direcció dels salons recentment per motius de salut, i al seu equip, i ha donat la benvinguda a qui agafa el relleu, Meritxell Puig. Tixis considera que aquest Saló del Manga serà un dels esdeveniment més ambiciosos, per l'increment de metres quadrats i de dies. De la seva banda el director d'estudis de l'Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls ha remarcat el continuisme amb les activitats i tallers d'edicions anteriors del Saló del Manga i del Còmic, amb els tallers de manga, d'anime o la incorporació recent de les impressores 3D. A banda dels tallers per escoles dels matins de dijous i divendres, Polls ha recordat que els visitants tindran disponibles tallers oberts a tothom els cinc dies de Saló del Manga de Barcelona. També ha destacat les classes magistrals i els tallers amb autors nacionals a la planta 5a del Palau 4. Amb la col·laboració de Nintendo, alumnes de la Joso treballaran en un mural dedicat a The Legend of Zelda.

Precisament, la saga The Legend of Zelda serà la protagonista indiscutible de l'estand de més de 1.500 metres quadrats de Nintendo al XXIII Saló del Manga de Barcelona. Això, els assistents a l'esdeveniment ho podran comprovar de primera mà gràcies a les diferents activitats que la companyia nipona ha preparat per aquests cinc dies.

Per a la nova directora general de FICOMIC i directora del Saló del Manga de Barcelona, Meritxell Puig, el certamen transmet il·lusió per la gent i les activitats que s'hi fan, desitjant que els visitants gaudeixin durant els cinc dies del manga, l'anime, el cosplay, els videojocs i les tradicions japoneses. L'èxit de l'esdeveniment es tradueix en la venda anticipada, amb els abonaments i les entrades esgotades pel cap de setmana, i el bon ritme en les dels dies laborables. El Saló del Manga ha treballat en augmentar els metres quadrats ocupant aquest any els 5 palaus, distribuint els més de 200 expositors, un 9% més que l'any anterior, de manera que els visitants no s'acumulin en una sola zona. Puig també ha explicat que aquest any el Saló del Manga de Barcelona tindrà un extens i variat programa d’activitats,  i que l'escenari i la carpa seran més grans que en edicions anteriors. A més, l’espai de les àrees de descans s'ha triplicat en relació al del 2016.

El col·laborador i comissari de les exposicions Oriol Estrada ha situat els robots com els grans protagonistes del XXIII Saló del Manga de Barcelona, per la vinculació d'aquests, els mechas i els ciborgs a la història del manga i l'anime des dels temps del mestre Osamu Tezuka i el seu Astroboy. Després d'ell han vingut Gundam, els Evangelion o Mazinger Z, del qual hi haurà una col·lecció de marxandatge espanyol dels 70. L'espai de robòtica, amb la col·laboració de les empreses més importants del sector al país i comissariat per Estrada i Jordi Ojeda comptarà amb robots sensibles i col·laboratius amb un component artístic. Alguns d'aquests robots faran retrats dels visitants o continuaran les melodies que aquests els  proposin. De les moltes activitats i exposicions del Saló del Manga, Estrada ha destacat la celebració dels 100 anys de l'anime amb un convidat d'excepció Masao Maruyama, que va treballar amb el mestre Tezuka i és un dels protagonistes de la història de l'animació japonesa. També, el record a l'autor desaparegut Jiro Taniguchi amb una retrospectiva i a l'autora del cartell, Kenneos, que també ens ha deixat recentment. Oriol Estrada també recorda les activitats al voltant dels 25 anys de la publicació de la sèrie blanca del manga de Bola de Drac i els concursos de cosplay.

El certamen comptarà amb la presència de les mangakas Yôko Kamio (No me lo digas con flores, Planeta Cómic), i Robico (El Monstruo de al lado, Norma Editorial), així com d’altres noms propis com els dels autors Yoshiaki Sukeno (Twin Star Exorcists, Norma Editorial) i Masasumi Kakizaki (Rainbow, los siete de la celda 6 bloque 2, ECC Ediciones). Per la part d'animació, a més de Maruyama, i gràcies a la col·laboració de Selecta Visión, tindrem l'oportunitat de conèixer a Hiroyuki Sakurada i Masatoshi Chioka, productor i director respectivament de Dragon Ball Super, la nova sèrie protagonitzada per Son Goku.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Deltebre, Anna Giménez, ha expressat com d'engrescadora han trobat la col·laboració amb el Saló del Manga de Barcelona i la importància que per al municipi té la presència d'uns dels productors més importants d'arròs a nivell europeu, mostrant-hi la seva essència. Deltebre portarà el seu paisatge, cultura i gastronomia al seu estand mitjançant la recreació d'espais i les aportacions de grans restauradors, música i balls de la zona.

El cònsol del Japó, Naohito Watanabe, ha mostrat la satisfacció en la col·laboració amb el Saló del Manga de Barcelona, que defineix com un mega esdeveniment internacional que obre una porta màgica al món encantador de la cultura japonesa en totes les seves expressions, amb Barcelona i Catalunya com a motor molt important. Watanabe ha destacat també la importància dels robots al manga i l'anime, i que al Saló del Manga es podrà veure com aquests tindran encara una importància més gran a les nostres vides les properes dècades, protagonitzant una quarta revolució industrial.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada