05 de setembre 2016

Exposició de Maria Pascual a la Biblioteca de Catalunya

Del 6 de setembre fins al 10 d'octubre es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya una exposició dedicada a la dibuixant Maria Pascual.

Maria Pascual i Alberich (Barcelona, 1933-2011) fou una il·lustradora prolífica, que dibuixà durant més de seixanta anys. Quan encara no tenia 14 anys, ja va començar a il·lustrar còmics de fades a la col·lecció Azucena, de l’editorial Toray. El seu últim llibre, Aprendo a dibujar con Maria Pascual (Editorial Oceano), es va publicar poc abans de morir.

Al llarg dels anys cinquanta i seixanta Maria Pascual fou una dibuixant de prestigi i referència dins del que podríem anomenar còmic romàntic; publicà, entre d’altres, a les col·leccions Rosas Blancas, Serenata, Susana i Guendalina. Posteriorment triomfà com a dibuixant de llibre infantil, registre gràfic en què desenvolupà un disseny amable. Il·lustrà adaptacions de la Bíblia i dibuixà faules, poesia, llegendes i contes clàssics. Destacà també per la seva personal interpretació gràfica de les nines retallables i els contes encunyats. Durant la seva darrera etapa creativa sobretot publicà llibre educatiu. Maria Pascual va treballar per a nombroses editorials: Ameller, Toray, Susaeta, Bruguera, Elfos o Oceano, entre d’altres. Molta de la seva obra s’ha difós a Hispanoamèrica i també ha estat publicada a Europa, Rússia inclosa, i Turquia.

Biblioteca de Catalunya, carrer de l’Hospital, 56, Barcelona. De dilluns a divendres, de 9 a 20 h . Dissabtes, de 9 a 14 h .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada