07 de setembre 2016

L'artista japonesa Chisato Kuroki exposarà una instal·lació al Saló del Manga de Barcelona

Chisato Kuroki és una reconeguda ceramista japonesa, que treballa en camps amplis que van de peces utilitàries i escultures de ceràmica fins a projectes de grans de forns experimentals. L'espai L'Esperit de Japó del Saló del Manga de Barcelona acollirà la seva instal·lació Kororo Moyo (Paisatges de cor).

© Yuri Barkha

L'artista explica que "l'art de crear, de modelar la matèria, de donar forma al fang és per a mi un viatge interior. Les meves obres procedeixen d'aquest lloc i així, a mesura que el fang pren la seva forma, em descobreixo novament a mi mateixa i el lloc d'on vinc, el meu origen". El concepte de la instal·lació Kororo Moyo és crear un espai abstracte d'una casa japonesa i el seu jardí. En dividir la instal·lació entre interior i exterior, en l'espai que representa la casa Chisato Kuroki mostrarà a l'interior les seves peces funcionals i quotidianes com safates, teteres, tasses de te o ikebana. Per a l'espai del jardí exposarà les seves peces escultòrica que han sortit de la relació de l'artista amb la natura.

Chisato Kuroki, que resideix a Barcelona des de fa uns anys, és coneguda per els seus forns Kamigama, que realitza amb paper i cou de forma ràpida amb carbó. Això permet realitzar coccions de ceràmica sense tenir un forn tradicional, ni maons, ni cremadors. Chisato Kuroki té també una dilatada experiència en ceràmica experimental i en accions i performances ceràmiques. En aquest sentit destaquen la construcció, en les dues últimes edicions de Domadores de fuego, (Muel, Saragossa), d'un gran forn circular de paper i una casa de te construïda d'una sola peça i cuita sencera com si es tractés d'una gegantina ceràmica. Chisato Kuroki té exposició permanent i dóna tallers de ceràmica a l’Espai Ku. Més informació a: http://chisato-ceramica.blogspot.com.es.  


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada