31 d’agost 2016

Takuya Taniguchi, de l'emblemàtica pastisseria Usagiya de Tòquio, elaborarà deliciosos dorayakis al Saló del Manga de Barcelona

L'espai de gastronomia japonesa del XXII Saló del Manga de Barcelona, ​​situat al Palau 1, tindrà el Wagashi o rebosteria japonesa com a gran estrella. Els tallers de cuina, coordinats per Roger Ortuño de ComerJapones.com, inclouran diverses sessions dedicades als dolços japonesos, en els quals els dorayaki tindran una presència destacada. El mestre pastisser Takuya Taniguchi, de la pastisseria Usagiya de Tòquio, realitzarà diversos tallers d'elaboració de dorayakis i altres dolços japonesos.

takuya-taniguchi-2-.jpg

Els dorayaki són uns dolços tradicionals japonesos que es van fer mundialment populars gràcies a l'afició de Doraemon per aquests deliciosos pastissets. El dorayaki està format per dos bescuits de forma rodona farcits de anko, una pasta dolça de mongeta azuki. La pastisseria Usagiya està considerada la creadora de l'estil actual dels dorayaki. Anteriorment era un dolç més petit que només tenia una capa, fins que a principis de l'era Shōwa van començar a comercialitzar-creant el format actual. La prestigiosa pastisseria Usagiya a Tòquio s'ha convertit en un lloc al qual cada any van en peregrinació milers de fans d'aquests pastissets la recepta roman inalterable des de 1927. El seu actual propietari és Takuya Taniguchi, quarta generació de pastissers.

Si bé l'origen dels dorayaki és desconegut, hi ha una llegenda japonesa que narra que el primer es va fer quan un samurai anomenat Benkei es va oblidar la seva gong (dora) després d'abandonar la casa d'un pagès on s'amagava i el camperol posteriorment va usar dit gong per fregir els bunyols, d'aquí el nom dorayaki.

La pastisseria Usagiya es va fundar l'Any 2 de l'Era Taisho (any 1913). El nom de l'establiment té el seu origen en l'any de naixement del seu fundador, que va néixer l'any del conill (usagi). L'èxit de l'establiment va arribar amb l'elaboració del dolç tradicional japonès monaka, que es va comercialitzar prenent el nom del seu fundador (el dolç es va batejar com Kisaku monaka). Amb l'arribada de la segona generació va començar l'elaboració dels dorayaki, sent aquest el producte amb més èxit de l'establiment. "Aquí, tenim una carta amb la qual els clients poden gaudir de l'anko d'una manera diferent al que fem servir en els dorayaki. Alhora que mantenim el sabor tradicional, proporcionem als nostres clients una nova forma de gaudir dels wagashi o dolços tradicionals japonesos ", afirma Taniguchi.

Malgrat el variat repertori de dolços, els dorayaki són l'estrella. Segons Takuya Taniguchi "El nostre establiment està considerat com el creador de l'estil actual dels dorayaki. Anteriorment, era un dolç més petit en el qual l’anko s'embolicava amb una pasta fina elaborada amb farina. No obstant això, es va decidir enfornar la pasta per una banda i, posteriorment, es embolicava l’anko, convertint-se així en un dolç amb una mida que aconseguia omplir l'estómac amb només un d'ells. Així va començar a comercialitzar-se a principis de l'era Shōwa. Gràcies a Doraemon, cada vegada tenim més clients estrangers que vénen a comprar els nostres dorayaki". La pàgina web oficial de la pastisseria Usagiya és www.ueno-usagiya.jp


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada