06 de juliol 2016

La rebosteria japonesa endolça el XXII Saló del Manga de Barcelona

L'espai de gastronomia japonesa del XXII Saló del Manga de Barcelona, situat al Palau 1, tindrà la rebosteria japonesa com a gran estrella. Els tallers de cuina estan coordinats per Roger Ortuño de comerjapones.com i Ambaixador de Bona Voluntat de la Gastronomia Japonesa. El taller de cuina inclourà diverses sessions dedicades als dolços japonesos. Una d'elles estarà dedicada a les postres d'inspiració japonesa d'elBulli i Pakta, que realitzarà Jorge Muñoz, d'aquest últim restaurant. De la mà de Sonoe Nanko, del grup Mosquito, descobrirem com es preparen els dorayakis, sens dubte uns dels dolços més coneguts del Japó. Gerard Ninot, de Fundació Alícia, farà un taller sobre rebosteria salada japonesa, utilitzant ingredients com la soja, el sake, l'arròs, el sèsam i el pebre Budô Sansho. Yoko Yakushiji i Miho Miyata, de The Matcha House realitzaran un taller de nerikiri, que són les pastes que tradicionalment s'ofereixen com a acompanyament en la cerimònia del te japonès. Aquests són alguns dels tallers ja confirmats, que s'ampliaran en les pròximes setmanes.


L'exposició Wagashi. De l'A a la Z serà un recorregut per les principals postres tradicionals japoneses com l’amanattō, un tipus de dolç elaborat amb mongetes azuki o d'un altre tipus, cobert amb sucre refinat, que es cou a foc lent en almívar i després es deixa assecar. Els populars dorayakis són dos bescuits de forma rodona farcits de pasta de mongetes dolça anomenada anko. L’ikinaridango és un panet al vapor farcit amb un tros de moniato i anko. La mostra explicarà el procés d'elaboració de cada una de les postres.

El refinament de la cuina japonesa es reflecteix en aquests dolços perquè s'especialitzen en l'art d'estimular els cinc sentits. El wagashi exerceix un important paper en la cultura tradicional del regal, i els seus embolcalls destaquen per la seva creativitat i refinament estètic. La paradoxa del wagashi és que no incorpora el te verd en pols entre els seus ingredients, precisament perquè des del seu origen s'ha utilitzat per acompanyar i accentuar el sabor del te de cerimònia. No obstant això, el te verd s'ha anat incorporant a la pastisseria occidental i en algunes varietats contemporànies de la rebosteria japonesa. Els visitants del XXII Saló del Manga de Barcelona gaudiran d'una dolça experiència.
 
 
Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada