L'espai de gastronomia japonesa del XXII Saló del Manga de Barcelona, situat al Palau 1, tindrà la rebosteria japonesa com a gran estrella. Els tallers de cuina estan coordinats per Roger Ortuño
de comerjapones.com i Ambaixador de Bona Voluntat de la Gastronomia
Japonesa. El taller de cuina inclourà diverses sessions dedicades als
dolços japonesos. Una d'elles estarà dedicada a les postres d'inspiració
japonesa d'elBulli i Pakta, que realitzarà Jorge Muñoz, d'aquest últim restaurant. De la mà de Sonoe Nanko, del grup Mosquito, descobrirem com es preparen els dorayakis, sens dubte uns dels dolços més coneguts del Japó. Gerard Ninot,
de Fundació Alícia, farà un taller sobre rebosteria salada japonesa,
utilitzant ingredients com la soja, el sake, l'arròs, el sèsam i el
pebre Budô Sansho. Yoko Yakushiji i Miho Miyata, de The Matcha House realitzaran un taller de nerikiri,
que són les pastes que tradicionalment s'ofereixen com a acompanyament
en la cerimònia del te japonès. Aquests són alguns dels tallers ja
confirmats, que s'ampliaran en les pròximes setmanes.
L'exposició Wagashi. De l'A a la Z
serà un recorregut per les principals postres tradicionals japoneses
com l’amanattō, un tipus de dolç elaborat amb mongetes azuki o d'un
altre tipus, cobert amb sucre refinat, que es cou a foc lent en almívar i
després es deixa assecar. Els populars dorayakis són dos bescuits de forma rodona farcits de pasta de mongetes dolça anomenada anko. L’ikinaridango
és un panet al vapor farcit amb un tros de moniato i anko. La mostra
explicarà el procés d'elaboració de cada una de les postres.
El refinament de la cuina japonesa es
reflecteix en aquests dolços perquè s'especialitzen en l'art d'estimular
els cinc sentits. El wagashi exerceix un important paper en la
cultura tradicional del regal, i els seus embolcalls destaquen per la
seva creativitat i refinament estètic. La paradoxa del wagashi és
que no incorpora el te verd en pols entre els seus ingredients,
precisament perquè des del seu origen s'ha utilitzat per acompanyar i
accentuar el sabor del te de cerimònia. No obstant això, el te verd s'ha
anat incorporant a la pastisseria occidental i en algunes varietats
contemporànies de la rebosteria japonesa. Els visitants del XXII Saló del Manga de Barcelona gaudiran d'una dolça experiència.
Font: Ficomic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada