29 d’abril 2016

El 34 Saló del Còmic de Barcelona a la recta de sortida

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona donarà el tret de sortida a la seva 34 edició el proper dijous 5 de maig. El Palau 1, la planta baixa del Palau 2 i la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc seran enguany els escenaris del certamen organitzat per FICOMIC, un gran espai on el còmic viurà una festa espectacular amb exposicions, tallers, autors signant, conferències, videojocs... i on el cinema, els cotxes i les motos tindran un especial protagonisme.

El responsable de Màrqueting de CINESA, Héctor Premuda, el president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis, i el director de continguts del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, Antoni Guiral, han participat a la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany, celebrada aquest divendres, 29 d’abril, al Cinesa de Diagonal Mar.

Patrici Tixis ha iniciat la roda de premsa destacant el cartell d’enguany, obra de Francisco Ibáñez, qui tindrà una gran exposició dedicada a la seva trajectòria. A banda, ha volgut remarcar que “el Saló del Còmic segueix creixent, arribant fins als 45.000 metres quadrats, un 25 per cent més que l’any passat. Hem crescut perquè el públic ens ho demana, això fa que hi hagi més autors i més exposicions”  

Per la seva banda, Héctor Premuda ha apuntat que “aquest és un any especial” ja que s’ha arribat a un acord entre FICOMIC i CINESA. Gràcies a aquest conveni, els titulars de CinesaCard -la targeta de fidelització de la companyia- podran adquirir a les taquilles del Saló del Còmic l'entrada d'un dia al preu de 6 euros, mentre que a les sales del cinemes de CINESA ja s’està projectant l’espot del certamen.

Per la seva banda, Antoni Guiral ha detallat part del contingut del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. D’acord amb la temàtica escollida per a la nova edició, l’exposició principal serà Vinyetes sobre rodes, basada en la presència de cotxes, motos i bicicletes al còmic. La mostra comptarà amb 200 originals de còmic i una vintena de vehicles reals, entre ells les motos amb les que han competit al París-Dakar Marc Coma, Nani Roma, Laia Sanz i Joan Porcar, donat que s’han publicat diversos còmics sobre aquest ral·li.

Segons Antoni Guiral, aquest “és el saló més ambiciós de tots els que hem fet, ja que s’ocupen més metres quadrats que els altres anys.” Guiral ha assenyalat que el gran objectiu és que “el visitant, ja sigui aficionat o públic en general, surti satisfet amb el variat i extens programa d’activitats”.

A més, la programació inclou altres activitats, com el concurs de còmic escolar o les relacionades amb la seguretat viària, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i SEAT. També hi haurà estands del Museu Nacional d’Art de Catalunya i del Museo Nacional del Prado, que col·laboren en activitats relacionades amb l’exposició Las Meninas, obra de Santiago Garcia i Javier Olivares. En aquest sentit, Antoni Guiral ha remarcat que “tothom qui compri una entrada per al Saló del Còmic també podrà gaudir de l’entrada gratuïta al MNAC durant tot el mes de maig”.

Antoni Guiral ha revelat que els assistents al Saló del Còmic podran veure en primera persona una rèplica de la nau “protagonista” d’Independence Day: Contraataque, la seqüela de la clàssica Independence Day, que s’estrena el pròxim 1 de juliol. També ha explicat que enguany se celebraran dos concursos de cosplay, un dedicat als superherois i l’altre als videojocs.

El certamen comptarà amb un total d’11 exposicions, incloses les dels guanyadors del Premis del Saló del Còmic de la passada edició, Santiago Garcia i Javier Olivares –autors de Las Meninas-, l’homenatge al recentment desaparegut Luis Bermejo o Per molts anys Ibáñez, la dedicada a Francisco Ibáñez, autor del cartell d’aquesta edició, qui fa poc ha celebrat els 80 anys. Ilustr@ ens mostrarà com els il·lustradors utilitzen les xarxes socials per impulsar la seva feina, mentre que la mostra Novel·les gràfiques compromeses mostraran obres de denúncia social. Antoni Guiral ha volgut remarcar que “aquestes exposicions només es poden veure durant 4 dies, i moltes d’elles són molt especials i irrepetibles”.

Entre els autors estrangers que seran presents en el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona tenim a Frank Miller, tot un referent del còmic i el cinema contemporani; Ben Bocquelet, creador d’El Asombroso Mundo de Gumball; Cyril Pedrosa, un autor europeu clau; Zerocalcare, la gran revelació del còmic italià; el prestigiós guionista nord-americà Brian Azzarello; la singular il·lustradora francesa Maryon Fayolle; la polifacètica creadora argentina Sole Otero; la interessant autora libanesa Zeina Abirached o l’innovador dibuixant i il·lustrador Koren Shadmi. A més, el certamen comptarà amb dos autors clàssics de renom com són els italians Paolo Eleuteri Serpieri i Lele Vianello.

Una de les novetats de la present edició és l’anomenat Espai Youtubers, un lloc de trobada de youtubers, especialistes en xarxes socials i seguidors El popular Loulogio inaugurarà aquest espai amb una conferència i una taula rodona sobre el fenomen youtuber a la Sala d’Actes 2.

El Palau 1 comptarà amb un macroespai de videojocs de Nintendo, que ocuparà uns 500 metres quadrats. Allà es podran provar algunes de les últimes novetats de la companyia japonesa. La zona comptarà amb algunes de les principals comunitats de Pokémon, Monster Hunter i The Legend of Zelda, que tindran el seu propi espai i una completa agenda d’activitats relacionades. 


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada