01 de maig 2016

Un diari il·lustrat per dibuixants de còmic dissabte que ve

Reproduïm seguidament la notícia del Diari Ara sobre la propera publicació d'un número ben especial:

Coincidint amb el Saló del Còmic, l’ARA publicarà un diari especial dissabte que ve, 7 de maig. L’exemplar estarà il·lustrat íntegrament amb treballs de dibuixants de còmic de l’àmbit català. La majoria seran vinyetes inèdites, creades expressament per a aquest número de col·leccionista, en funció de l’actualitat del dia. L’edició estarà coordinada pel dibuixant Manel Fontdevila, exdirector d’El Jueves i fundador d’Orgullo y Satisfacción, amb la col·laboració del dibuixant Pere Joan. Fontdevila, a més, dibuixarà una historieta que serà la primera doble pàgina d’un dossier dedicat a la situació política general.

La portada del diari s’ha encarregat a Paco Roca, un dels dibuixants més respectats del moment. El valencià va guanyar el 2008 el Premio Nacional de còmic amb el seu llibre Arrugues. Se’l coneix també per la sèrie autobiogràfica Memorias de un hombre en pijama. Altres autors confirmats són Albert Monteys, Gallardo, Daniel Torres, Bartomeu Seguí, Sonia Pulido, Pere Joan, Max, Picanyol, Juanjo Sáez, Álex Fito, Anthony Garner, Jaime Martín o Jordi Lafebre, entre d’altres.

Un ‘Llegim’ especial

El dissabte és el dia del Llegim, però en aquesta ocasió el suplement serà especial: s’ampliarà a deu pàgines i estarà dedicat al còmic amb reportatges, entrevistes i crítiques relacionades amb l’anomenat novè art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada