06 de novembre 2015

Exposició: "Robots, un viatge de la ficció a la realitat" al Citilab de Cornellà

Del 9 al 22 de novembre a CITILAB (Plaça Can Suris, s / n), Cornellà.
Inauguració: 9 de novembre a les 19.30h.
 
L'exposició s'emmarca com una activitats més dins de la 31 Mostra del Còmic de Cornellà i coincideix amb la 20ª Setmana de la Ciència.
 
A més de l'exposició s'impartirà una xerrada als instituts de la ciutat de Cornellà amb el títol "Robots: de la ciència ficció a l'era de la robòtica".
 
L'exposició és una producció del Centre Cultural Sant Josep amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i que en aquesta ocasió està organitzada per CITILAB i l'Ajuntament de Cornellà dins de la 31 Mostra de Còmic de Cornellà.
 
L'exposició s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració de les següents entitats:
- ECC Ediciones
- Editores de Tebeos
- Mediatres Estudio
- Norma Editorial
- Panini Comics
- Planeta Comics
- Selecta Vision
- Ro-Botica
 
El projecte "Còmics, ciència i tecnologia" compta amb el suport de la Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de Barcelona.
 
Resum de l'activitat:
 
Els robots són un clar exemple d’anticipació tecnològica. Si el primer robot industrial és de l’any 1961 i el concepte d’intel·ligència artificial es va proposar el 1956, la ciència- ficció ja feia molts anys que aportava  propostes imaginatives d’un futur més o menys versemblant. En alguns casos podem afirmar que aquestes propostes ja són una realitat i en d’altres encara estem lluny d’arribar-hi, com és el cas del que es coneix com robòtica social. A l’exposició veurem una selecció de les obres i autors més destacats de la literatura, cinema i còmics que tenen els robots com a protagonistes.
 
L’exposició ha estat comissariada pel Dr. Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona (UB).


Font: CCT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada