23 de juliol 2015

Tebeo València, la gran festa del còmic i la il·lustració, se celebrarà al desembre de 2015

La primera edició de Tebeo València tindrà lloc del 4 al 6 de desembre del 2015 a Fira de València, amb Sento Llobell com a President i Paco Roca com a autor del cartell.




València tindrà del 4 al 6 desembre d'enguany un saló del còmic i la il·lustració d'un gran nivell obert a tothom. Es tracta de Tebeo València, el saló del còmic i la il·lustració d'origen europeu i americà, una cita anual que tindrà lloc a les instal·lacions de Fira València i que en aquesta primera edició comptarà amb el dibuixant valencià Sento Llobell com a President i el cartell de la qual estarà signat per un dels autors de còmic més populars del panorama actual, Paco Roca.

Tebeo València està organitzat per Fira València i compta amb la col·laboració de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona. També hi col·laboren de manera activa l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV), l'Associació d'Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València i l'Associació Valenciana del Còmic (ASOVALCOM). Això mostra la implicació en el certamen de tots els sectors i professionals del còmic i la il·lustració.

Es tracta d'un certamen llargament esperat a la ciutat de València, una de les capitals del còmic i la il·lustració a Espanya. Tebeo València ve a cobrir aquesta necessitat de crear un espai de trobada entre editorials, artistes i públic, on donar a conèixer novetats editorials, on els lectors puguin recollir signatures dels seus autors favorits, amb exposicions pròpies, activitats paral·leles i tota una programació dirigida als diferents perfils de lectors de còmic i públic en general. Un punt de trobada que inclourà la il·lustració, disciplina de gran arrelament a València i que està vivint un moment d'auge gràcies als llibres il·lustrats que han aconseguit un espai propi en la indústria del llibre espanyola.

A més, l'univers del còmic ja no viu només en el paper, sinó que fa temps que està present en altres suports com són el cinema, la televisió i els videojocs, per la qual cosa Tebeo València s'obre a totes aquestes expressions, oferint passis i activitats relacionades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada