La cuina japonesa forma part del Saló del Manga de Barcelona des
dels seus inicis. En els últims anys el certamen ha comptat amb la
participació de grans xefs de prestigi internacional, que han tingut una
gran acollida per part del públic assistent. La cuina macrobiòtica és
una de les més saludables i equilibrades que a més forma part d'una
manera d'entendre la vida al Japó i la influència de la qual s'ha estès
per tot el món. El XXI Saló del Manga de Barcelona anuncia la presència de Mayumi Nishimura, una de les mestres de la cuina japonesa macrobiòtica més reconegudes internacionalment.
El 1982, Mayumi Nishimura
va marxar del Japó a Estats Units per estudiar amb Michio Kushi i
Aveline, reconeguts líders mundials del moviment macrobiòtic. Va adaptar
la seva experiència amb la cuina japonesa a la macrobiòtica i aviat es
va convertir en xef i professora de cuina al Kushi Institute, a
Massachusetts, una posició que va ocupar durant més de 15 anys. Durant
aquest temps també va ajudar a recuperar-se a molts pacients amb càncer,
sota la guia de Michio Kushi.
El 2001 es va convertir en la cap de cuina
macrobiòtica de Madonna. Durant deu anys va viure i va viatjar amb
ella, cuinant per a ella i la seva família, tant als seus domicilis de
Londres, Los Angeles o Nova York, com en les seves gires mundials.
Durant aquest temps Mayumi també va cuinar per altres celebritats ben
conegudes com Sting, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow, Stella McCartney i Guy
Ritchie.
Tractant de promoure idees macrobiòtiques a
un públic més ampli, va introduir el 2008 "petit-macro", un enfocament
més suau a la macrobiòtica. També va escriure diversos llibres, entre
ells la seva biografia i llibre de receptes Mayumi's Kitchen, que ha
estat editat als Estats Units, Europa i Àsia.
Els anys 2009 i 2010, Mayumi
va visitar l'Institut Finley, un centre per a la investigació de
vacunes a Cuba, on va ensenyar i va demostrar els principis de la cuina
macrobiòtica amb el suport del Govern de Cuba.
El 2013, Nishimura va
treballar amb UHA MIKAKAUTO Co. per crear un aperitiu "petit-macro"
anomenat "Dates felices". També va escriure un llibre de receptes de
batuts saborosos i saludables. Mayumi Nishimura treballa com a xef
personal experta en macrobiòtica i treballa activament tant dins com
fora del Japó per promocionar l'estil de vida japonès.
Durant la seva participació al Saló del Manga, Mayumi Nishimura donarà conferències i tallers dins de les activitats de l'espai L'Esperit del Japó,
situat a la segona planta del palau 2. Aquest espai comptarà amb un
taller de cuina macrobiòtica coordinat per l'Escola de Macrobiòtica de
Catalunya (ESMACA).
Font: Ficomic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada