27 de juliol 2015

Ja es pot visitar l'exposició Lola Anglada a Barcelona

Ja es pot visitar en el recinte de l’Escola Industrial una exposició que es basa en el llibre Lola Anglada. Memòries 1892-1984, que va editar l'abril passat la Diputació de Barcelona. La mostra, que fa un repàs de la trajectòria artística i vital de l'artista, s'estructura en dos espais: un d'exterior, davant l'edifici del Rellotge, que inclou un resum de les seves memòries, i un altre d'interior, on es podran veure dibuixos i quadres originals i objectes personals.

Lola Anglada va ser la il·lustradora catalana més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i de l'Estat Espanyol. Artista polifacètica, molt lligada a les idees catalanistes, a banda de dibuixant també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora.

L'exposició, que tindrà una itinerància després d'exhibir-se al recinte de l'Escola Industrial, -i que, per ara, no té data de finalització-, s'afegeix a iniciatives prèvies de la Diputació de Barcelona, dipositària d'una part essencial del llegat de l'artista. Així, fa dos anys, ja es va donar suport a l'exposició "Lola Anglada, poderosa memòria", promoguda per l'Ajuntament de Tiana.

Edifici del Rellotge. Recinte Escola Industrial, c/ Comte d'Urgell, 187, Metro Hospital Clínic, Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada