19 d’abril 2015

EL 33 Saló del Còmic clausura l'edició d'aquest anys amb 113.000 visitants

El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha tancar aquesta tarda les seves portes havent rebut 113.000 visitants, una xifra que suposa un augment de 7.000 visitants respecte a l'edició de l'any passat. La ciència ficció i la fantasia heroica han estat els eixos temàtics d'enguany, protagonistes de la macroexposició central, Còmics fantàstics, de més de 400 originals, i de bona part de la programació, que ha inclòs xerrades i activitats relacionades amb el món de la ciència, d'una banda, i amb les llegendes, de l'altra.

"Aquestes xifres demostren que el Saló del Còmic és capaç d'atraure una gran quantitat de públic, que també és molt variat perquè el certamen té una gran diversitat d'activitats", ha explicat el director del Saló, Carles Santamaría.

El director del certamen ha destacat sobretot l'èxit que ha suposat "la gran exposició i activitats dedicades al gènere fantàstic, així com les mostres de superherois o les dedicades als nostres autors de diferents èpoques". Ha afegit que "aquesta edició ha comptat una amplíssima presència d'autors nacions i estrangers de primer nivell".

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona va donar el tret de sortida a la seva 33 edició el dijous 16 d'abril, en un espai de 36.000 metres quadrats, ubicat al Palau 2 de Fira Montjuïc. Ha comptat amb un total de 19 exposicions, incloses les dels guanyadors de la passada edició, i també la dels superherois, enguany, superheroi i malvat, ja que el Capità Amèrica i el Joker han complert 75 anys. El personatge de Manuel Vázquez, Anacleto, agente secreto, també va comptar amb la seva pròpia mostra, i fins i tot amb una presentació de la pel·lícula, d'imminent estrena, i la presència del Anacleto de carn i ossos, Imanol Arias.

Entre els autors estrangers que han estat presents al Saló del Còmic destaquen Milo Manara, el dibuixant José Luis García López, Scott McCloud, Barry Kitson, Frederik Peeters, David Finch, o els creadors del còmic Hora de Aventuras, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan Nort. També va estar present, en l'apartat de conferències, David Saltzberg, assessor científic de la sèrie de televisió The Big Bang Theory i Tania Sánchez, que va parlar sobre la seva passió per Joc de trons.

L'inici del Saló del Còmic va coincidir a més aquest any amb el de la Star Wars Celebration, que es va obrir amb una videoconferència de J.J. Abrams, el director de l'última pel·lícula de la saga, i la projecció del segon tràiler del film. Una estrena mundial al que es va poder assistir al Cinesa Diagonal de Barcelona.

Enrique Sánchez Abulí, guionista i creador del mític Torpedo 1936, va resultar mereixedor del Gran Premi del Saló del Còmic, i Saga, de Brian K. Vaughan i Fiona Staples, i Las Meninas, de Santiago García i Javier Olivares, van ser considerades la Millor Obra estrangera i la Millor Obra espanyola de l'any, respectivament. El Premi a l’Autor Revelació Divina Pastora va ser per Miki Montlló i el del jurat popular va ser per Croqueta y Empanadilla, d'Ana Oncina. El Millor Fanzine se'l va endur, amb el seu últim número, Thermozero Cómics.

Des de FICOMIC agraïm el suport del públic assistent, així com dels autors, col·laboradors i expositors que han contribuït que el 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona hagi tornat a ser un èxit. A partir d'aquest moment vam començar a treballar en el XXI Saló del Manga de Barcelona que se celebrarà novament a Fira de Barcelona del 29 d'octubre al 1 novembre 2015.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada