01 de novembre 2014

Guanyadors dels premis XX Saló Manga de Barcelona

El Saló del Manga de Barcelona atorga uns premis per reconèixer les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l'1 de setembre de 2013 i el 31 d'agost de 2014. El mecanisme de votació dels premis és obert a tothom a través del web de FICOMIC. El període de votació va tenir lloc entre el 22 de setembre i el 15 d'octubre. Aquests guardons no tenen dotació econòmica.

foto-juan-miguel-morales2.jpg

Els guanyadors dels premis del XX Saló del Manga de Barcelona, que aquest any se han atorgat en el Palau 2 de Fira Montjuïc, son els següents:

Millor Shonen Manga: Ataque a los titanes (Norma Editorial)
La raça humana, propietària del món des de temps remots, s'enfronta a l'extinció de les mans dels titans, gegantins monstres d'intel·ligència limitada que cacen i devoren persones per diversió. Els supervivents s'amunteguen i intenten sobreviure en una petita ciutat… però alguns ja estan farts: van a atacar. Per Hajime Isayama.

Millor Shojo Manga: Trinity Blood (Norma Editorial)
Han passat més de 500 anys des que una brutal guerra gairebé destruís a tota la humanitat. Ara, la Terra està dividida entre el Vaticà, el major centre de poder humà, i l'Imperi, bressol dels avançats Vampirs. Per Kiyo Kyujyo i Sunao Yoshida.

Millor Seinen Manga: Another (Editorial Ivrea)
Al 1972, Misaki, un popular estudiant de la classe 3-3 de la Yomiyama North Middle School, va morir sobtadament a meitat de curs. Impactats per la pèrdua, els seus companys i professors van seguir actuant com si estigués viu. La força d’aquesta actitud provoca que a la foto de graduació aparegui una estranya presència. En la primavera de 1998, un noi de 15 anys anomenat Koichi Sakakibara és traslladat a aquesta mateixa classe, on coneix a Mei Misaki, una noia bastant estranya a la qual tant seus professors com els seus companys de classe ignoren. Inesperadament una sèrie d'assassinats causa la desesperació entre els alumnes de la classe 3-3. Koichi i Mei descobreixen que aquestes morts estan relacionades amb la de Misaki al 1972 i es proposen descobrir què les causa i com detenir-les abans de convertir-se en les properes víctimes. Per Yukito Ayatsuji i Hiro Kiyohara.

Millor Kodomo Manga: Inazuma Eleven Go (Planeta Cómic)
El personatge principal, Mark Evans, és un porter molt talentós i el nét d'un dels més forts porters a Japó. Malgrat que les seves habilitats són increïbles, la seva escola manca d'un club de futbol de debò, ja que els altres membres no semblen molt interessats a entrenar-se. Per Tenya Yabuno.

Millor Manga d'autor espanyol: El Diario de Chiharu (Nowevolution)
Chiharu és una noia molt especial, que haurà de lluitar contra tots per aconseguir obtenir el que més estima: Ser feliç. Segueix l'aventura de la Vida amb ella, per aconseguir a Matthew i bandejar el núvol ombrívol que atenalla l'ànima de Chiharu. Perquè tothom té dret a estimar i ser estimat. Per Chou Darck.

Millor sèrie o pel·lícula d'anime emesa en televisió: Ataque a los titanes (Canal+ Xtra)
Fa més de 100 anys, els Titans, gegantins éssers que no intel·ligents i amb un apetit insaciable d'éssers humans, van aparèixer del no-res i van portar a la humanitat a la vora de l'extinció. Convertits en aliment pels Titans, els supervivents van construir murs gegantins de 50 metres darrera dels quals es van refugiar renunciant així al món més enllà dels murs. Eren Jaeger és un jove que somia amb el món exterior i que està fart del conformisme amb el qual la humanitat viu tancada com si es tractés de bestiar. Però la sobtada arribada del Tità Colossal, més alt fins i tot que el mur, aixafarà la il·lusió de pau en la qual vivia la societat humana i farà que Eren juri venjança contra els Titans en nom de la humanitat.

Millor DVD o Blu-ray d'anime: Wolf Children (Selecta Visión)
Hana, estudiant universitària, s'enamora d'un company de classe amb el qual comença una vida en comú i amb el qual porta al món a Yuki, nascuda en un dia nevat, i a Ame, nascut en un dia plujós. Després de la desaparició del pare, Hana tracta de viure discretament amb els petits en un racó de la ciutat. Les seves vides són simples i felices, però amaguen un secret: el seu pare era un home llop. Hana no triga a descobrir que criar a dos nens llop no és fàcil i decideix abandonar la ciutat per criar als seus fills lluny de les mirades indiscretes en una granja en plena natura als afores d'un poble. Allà, espera que la hiperactiva Yuki i el temorós Ame puguin trobar-se a si mateixos i decidir si volen portar una vida d'humans o de llops…

Millor autor de manga en actiu: Takeshi Obata
Aquest dibuixant de manga i dissenyador de personatges va guanyar el 1985 el Premi Tezuka amb la història 500 Kounen no Shinwa, el que li va permetre dedicar-se professionalment al món del manga. El 1989 comença la seva col•laboració amb la revista Shonen Jump amb el manga Nonno Cyborg G. La seva fama no deixa d'augmentar mentre segueix compaginant la seva feina com mangaka amb la seva faceta de dissenyador: de 1998 a 2003 triomfa amb Hikaru no Go, un manga guionitzat per Yumi Hotta ambientat en el món del go, un joc tradicional japonès. Però la seva popularitat arriba a cotes increïbles amb Death Note, un shonen atípic guionitzat per Tsugumi Obha que del 2003 al 2006 va mantenir en suspens els lectors de la Shonen Jump. És en les pàgines d'aquesta mateixa revista on, i de nou amb guió de Tsugumi Obha, torna amb magnificència amb BAKUMAN., una obra, de 20 volums i publicada de 2008 a 2012, ambientada en el món del manga professional. El seu treball més actual és l'adaptació al manga de All You Need Is Kill, la novel·la de ciència ficció escrita per Hiroshi Sakurazaka que recentment ha estat adaptada a la gran pantalla sota el títol de Al filo del mañana, film protagonitzat per Tom Cruise i Emily Blunt.

Millor Fanzine: Cloak Sword de Dejà Blue Circle
El fanzine guanyador de l'edició d'enguany és obra del col·lectiu Déjà Blue, un cercle d'artistes, guionistes i col·laboradors el propòsit dels quals és publicar fancòmics de temàtica homoeròtica. Els seus projectes, de tot tipus, són sempre autoeditats i sense ànim de lucre.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada