09 d’octubre 2014

La primera exposició filatèlica manga arriba al Saló

El XX Saló del Manga de Barcelona acollirà una important mostra de segells relacionats amb el món de l'anime i el manga, que, comissariada per l’Oriol Estrada i basada en la col·lecció de David Morales, exposarà alguns dels més destacats exemplars d'una col·lecció en la que brillen amb llum pròpia segells dedicats a Mazinger Z, Pokémon, Detectiu Conan, Naruto, Fullmetal Alchemist i Doraemon, entre d'altres.

sellos.jpg 

Encara que la filatèlia té al nostre país una imatge d'afició minoritària i elitista, al Japó és un sector molt viu en el qual participen, i molt, els joves. Per tot el país hi ha clubs dedicats a la passió pels segells, hi ha subhastes cada mes i fins i tot hi ha museus i un Saló del Segell, que s'omple els tres dies de la seva durada. En comparació amb el nostre país, el segell segueix estant molt viu fins i tot pel que fa a la seva funció original: la d'enviar cartes.

Tenint en compte a més la importància que el manga i l'anime tenen al Japó, no és estrany que s'hagin dedicat col·leccions de segells a alguns dels títols més famosos. Això és el que pretén mostrar aquesta exposició, que és alhora un homenatge a alguns dels anime més populars entre els japonesos. A més, també s’hi podrà trobar una petita selecció dels anomenats kawaii kitte o segells bonics, principals responsables d'atreure les noies al món de la filatèlia.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada