21 de juliol 2014

València comptarà el 2015 amb una gran Fira del Còmic i la Il•lustració

Tebeo València. Fira del Còmic i la Il·lustració se celebrarà del divendres 27 al diumenge 29 de novembre del 2015 a Fira València. Aquest festival està organitzat per Fira València amb la col·laboració de FICOMIC, l'Associació d'Il·lustradors de València (APIV), el Gremi de Llibrers de València, l'Associació Valenciana del Còmic (ASOVAL), Associació d'Editors del País Valencià (AE). Tebeo València permetrà al visitant gaudir d'una gran oferta cultural i lúdica, que inclou exposicions, tallers, trobades amb autors i conferències, a més de les últimes novetats editorials. 



Els dies 27 al 29 novembre 2015 Fira de València acollirà a les seves instal·lacions la primera edició de Tebeo València, la Fira del còmic i la il·lustració. Un esdeveniment cultural de grans dimensions que arrenca amb l'objectiu d'esdevenir una de les cites anuals del sector del còmic i el llibre il·lustrat i de promoure la indústria editorial especialitzada i la seva lectura. Es tracta un festival que organitza Fira València i que coordina FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona, ​​a més de promoure diverses iniciatives per a la promoció de la historieta en diversos àmbits culturals i socials. El President d'Honor d'aquesta primera edició serà el dibuixant i il·lustrador valencià; Sento Llobell i comptarà amb la direcció tècnica de Daniel Tomás

Amb una programació ambiciosa i atractiva l'esdeveniment resultarà interessant tant a l'aficionat com al públic en general. Tebeo València tindrà una gran varietat d'editorials, llibreries, associacions i altres companyies relacionades amb el món del còmic i la il·lustració. S'ha dissenyat un programa d'activitats per a tots els públics, entre les quals hi haurà firmes d'autors nacionals i estrangers, exposicions d'originals de còmic i il·lustració amb espectaculars escenografies, tallers de còmic, trobades professionals, espais lúdics, espais infantils temàtics, taules rodones i conferències. Així mateix, els assistents i el propi saló es beneficiaran del llançament en primícia de les novetats de la campanya de Nadal. 

De València al món
La cita valenciana se suma a l'oferta nacional d'altres esdeveniments especialitzats, però amb unes peculiaritats úniques. En primer lloc, cal destacar que València ha estat històricament capital del còmic i la il·lustració, acollint part de la indústria i, especialment, a destacats autors passats i actuals. En aquest sentit, és important destacar la voluntat d'aquesta cita de recollir el testimoni d'aquesta història, present i futur valencians i convertir-la en un dels seus eixos principals. Així mateix, presenta una altra característica única, ja que és el primer saló d'aquestes dimensions i filosofia, que obre el ventall de forma explícita a la il·lustració. És un certamen que té una clara vocació internacional, que ens serveixi per projectar a l'exterior als nostres autors, emprenedors i empreses del sector, i alhora difondre les últimes tendències del còmic i la il·lustració d'altres països. 

Fira València és l'entitat organitzadora de l'esdeveniment amb una trajectòria i experiència de gairebé 100 anys en l'organització de Fires Professionals o de Públic, Esdeveniments i Salons. Cal destacar que Fira València és una dels recintes més moderns i versàtils d'Europa, comptant amb unes instal·lacions preparades i condicionades perfectament per a pràcticament qualsevol tipus d'esdeveniment. Així mateix la seva ubicació fa possible la seva connexió directa amb la ciutat, tant en transport públic, (Metro, Autobús, Tramvia, Valenbici), com privat (ampli Pàrquing interior). 

Per la seva banda, FICOMIC aporta la seva experiència i estructura comercial com a organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona. El certamen de còmic barceloní és l'esdeveniment més important dels que tenen lloc a Espanya i el segon d'Europa per afluència de visitants, participació d'empreses expositores, activitats i repercussió en els mitjans de comunicació. FICOMIC respon a les sigles de la Federació d'Institucions Professionals del Còmic, entitat creada el 1988 i on són representats els Gremis d'Editors, Llibreters i Distribuïdors de Catalunya. Es tracta d'una federació sense afany lucratiu que té per finalitat la promoció del còmic.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada