22 de juliol 2014

El pont dels jueus

Títol: El pont dels jueus
Autors: Francesc Fullana Dalmases (Adaptació i dibuix), Pam López i Javi Chaler (Color). Basat en la novel·la homònima de Martí Gironell
Publicat per: Fanbooks, maig de 2014
Format: Cartoné, 22 x 28.5cm, 64 pàgines, Color
Preu: 12.95€

Amb Lliures o morts, Fanbooks va iniciar-se a la producció pròpia de còmics, basats en novel·les catalanes. La següent novel·la que ha adaptat l'editorial ha estat El pont dels jueus, obra amb que en Martí Gironell va debutar com a novel·lista. El còmic es va posar a la venda el passat maig coincidint amb el 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Bernat II de Tallaferro, comte de Besalú, encarrega a Prim Llombard un projecte molt important per la seva ciutat, la construcció d'un pont fortificat. Així que en Prim i el seu fill Ítram deixen la seva Siena a la península itàlica per establir-se a la Besalú comtal. Un cop amb el projecte presentat i acceptat, les obres començaran, però s'anirà formant una conxorxa per tal de derrocar el comte de Besalú i així un altre poder apoderar-se dels seus dominis, i com no el pont en serà un obstacle. Per sort, l'Ítram farà coneixences entre la comunitat jueva, els quals seran imprescindibles per salvar el comte i Besalú de les forces enemigues.

L'adaptació i el dibuixa ha anat a càrrec de Francesc Fullana Dalmases, i han completat la feina la Pam López i en Javi Chaler al color. Com sempre les adaptacions, i en el cas que es tracta, havent-hi un límit de pàgines, suposa no poder-ho adaptar tot al 100%, ara bé, en el cas de El pont dels jueus, els que no s'ha pogut plasma ral còmic no suposa una pèrdua molt important per entendre i seguir la història. No cal haver llegit la novel·la en anterioritat per poder comprendre la història. A nivell personal meu però he trobat a faltar el capítol dedicat al viatge que fan l'Ítram i el seu amic Simó cap a Girona. Tot i la seva absència, la seva part argumental que fa referència a certes circumstàncies referents al Papa, al còmic ho han resolt de manera senzilla i sense complicacions. Concloent, en Francesc Fullana a fet una bona feina en l'adaptació.  

Si us vau llegir el llibre no us perdeu el còmic, i  si heu entrat la història de El pont dels jueus a través del còmic, no ho dubteu pas i feu-vos amb la novel·la.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada