18 de juliol 2014

Mouse Guard: En Destral Negra

Títol original: Mouse Guard: The Black Axe
Autor: David Petersen
Publicat per: Norma Editorial, maig de 2014.
Format: Cartoné amb sobrecoberta, 216 pàgines, Color
Preu: 22€
Web Oficial: Mouse Guard, Blog de David Petersen




Com a novetat de maig, Norma Editorial ens ha portat el tercer àlbum de Mouse Guard anomenat En Destral Negra. Som a la primavera del l'any 1115. En Celanawe coneix una parenta llunyana seva, la vella ratolí Em. Els dos emprendran un viatge per trobar la mítica Destral Negra. En aquest viatge s'hi afegirà també un jove ratolí mariner, en Conrad, que ja coneixem de l'àlbum Tardor 1152, en aquest ja més gran. No és només una història on coneixerem com en Celanawe es converteix en el llegendari Destral Negra, tal com sabem dels dos àlbums anteriors, si no que també aprofundirem en els orígens que en part ja coneixíem i la història que envolta aquesta mítica arma. 

El viatge els portarà més enllà dels Territoris Ratolí, a terres desconegudes amb les seves aventures i perills, se'ns mostrarà moments tristos que ens commouran i també honor, un aspecte molt important per un personatge que es trobaran els nostres protagonistes. 

L'àlbum en el seu conjunt és molt més que una preqüela, si no que també tanca, diguem-ho així, els moments finals d'un important personatge d'Hivern 1152. El pròleg de l'àlbum està situat a la primavera de 1153 i les darreres vinyetes del capítol 6è com l'epíleg a l'estiu d'aquest mateix any. Aquest àlbum és alhora l'obertura i el tancament dels dos primers àlbums de Mouse Guard.

L'àlbum a més del pròleg i l'epíleg es complementa amb un apartat d'extres que inclou mapes, les localitzacions i edificis que han sortit a la història com d'altres il·lustracions i material divers.
Mencionar dos errors que jo hagi notat, un que surt varis cops és la confusió  entre "tron" i "tro", sent la primera paraula la que hauria de sortir al text, i l'altre error és un mal tecleig que en lloc del correcte "1086", surt un "1806", al capítol segon.  

El món però de Mouse Guard és molt més extens i encara té corda per temps. També hi ha les Llegendes de la Guàrdia, de la qual ja n'hi ha un segon volum, des de finals de l'any passat, que espero que ens arribi properament. A més també hi ha en preparació de cara a finals d'enguany o principis de l'any que ve (als EUA), un recopilatori de les històries que en David Petersen ha fet per al Free Comic Book Day d'Archaia, l'editorial. Aquest es titularà Baldwin the Brave & Other Tales (Baldwin el Valent i Altres Contes). A més a més en David Petersen té la intenció de relatar en un futur la guerra contra les Mosteles de 1149. Així doncs podrem gaudir de la saga Mouse Guard encara per molt temps.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada