Avui
s'ha presentat a Casa Àsia de Barcelona, el XX Saló del Manga de Barcelona, que se
celebrarà del dijous 30 d'octubre al
diumenge 2 de novembre als palaus nº 1 i 2 i Plaça Univers de Fira de
Barcelona a Montjuïc. En l'acte han intervingut Shigeharu Orihara, Cònsol General
Adjunt del Japó a Barcelona; Menene Gras
Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia i Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona.
La
vintena edició del Saló del Manga de
Barcelona ocuparà aquest any un espai rècord de Fira Barcelona Montjuïc. Un
total de 50.000 metres quadrats enfront dels 35.000 metres de la passada edició.
El certamen ocuparà el Palau 1, les dues plantes del Palau 2 i Plaça Univers, on
estarà situat l'escenari. A més, s'ampliaran els horaris del Saló que obrirà les
portes al públic els quatre dies a les 9 del matí.
En
la presentació s'ha donat a conèixer el nom dels primers convidats al XX Saló del Manga de Manga. Es comptarà
amb la presència del mangaka Kengo
Hanazawa, que actualment triomfa a tot el món amb el seu manga I am a Hero. També ens visitarà Takeshi Obata, autor de l'adaptació al
manga de All you need is kill, així
com Death Note i BAKUMAN.. Tots dos autors assisteixen al
Saló del Manga de Barcelona gràcies
a la col·laboració de Norma Editorial. El Saló també comptarà amb la
participació de Ken Niimura, autor
espanyol d'ascendència japonesa que és tot un referent del manga i que
actualment viu i treballa a Tòquio. Niimura també és l'autor del cartell
del XX Saló del Manga de Barcelona.
Carles
Santamaria
va destacar la qualitat dels convidats d'aquest any, així com el gran nombre
d'activitats que s'han preparat per celebrar el vintè aniversari del Saló. En
relació amb els tallers de cuina va explicar: "Any rere any anem ampliant
l'oferta gastronòmica. Aquest any comptarem amb la presència de Nobuaki Fushiki, xef del restaurant
Shiojiri Jōzōjo de Tòquio especialitzat en Hakkō
Ryōri,
un tipus de cuina que és un nou boom al Japó basat en les tècniques tradicionals
de fermentació japoneses. Continuem tenint cuiners amb estrelles Michelin com
els cuiners Ricardo Sanz, del Grup
Kabuki; Tamae Imachi, sommelier del
restaurant Dos Palillos o Hideki
Matsuhisa, xef del restaurant Koy Shunka”.
Durant
la seva intervenció Santamaría va
destacar el fet que el Saló augmenti d'espai un any més, passant de 35.000 al
2013 a 50.000 metres quadrats al 2014, a més d'avançar en una hora l'obertura al
públic que serà a les 9 del matí els quatre dies. "L'augment d'espai i horari
ens permetrà que els visitants puguin gaudir amb més comoditat del Saló, que
també creix en les seves activitats en tots els recintes", ha assenyalat. També
va anunciar que la venda anticipada d'entrades es realitzarà a partir del 24 de
juliol a través de www.ficomic.com.
En
el terreny musical ha confirmat la seva participació de grup de pop japonès Loverin Tamburin que vindran a
presentar-nos les seves noves cançons. En l'apartat d'exposicions tindrem Chez
Niimura, una exposició antològica que farà un recorregut pels títols més
significatius dels últims anys de Ken
Niimura. Una segona mostra serà l'anomenada Els
ritmes del J-Pop, l'exposició ens mostrarà els orígens de les bandes més
populars, alhora que repassarà l'actualitat del mercat japonès.
Menene
Gras
ha destacat que "el gran èxit del Saló
del Manga de Barcelona al nostre país. Un país que ha rebut i popularitzat
la cultura japonesa. No només el manga, sinó també la literatura, el cinema, la
gastronomia o l'arquitectura. La cultura japonesa conviu amb nosaltres
consolidant-se entre la població. Una cultura que fascina i que rep una gran
acollida entre nosaltres".
El
Cònsol General Adjunt de Japó a Barcelona, Shigeharu Orihara, ha destacat que
"estem celebrant l'any Dual Espanya Japó en què se celebren els 400 anys de
relacions entre els dos països. I el XX
Saló del Manga de Barcelona és un excel·lent colofó per tancar aquesta
efemèride. Un esdeveniment que uneix en un únic recinte el que és nou, amb lo
modern i lo tradicional."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada