17 de maig 2014

Mor l'historietista i il·lustrador Guillem Cifré

L’historietista i il·lustrador Guillem Cifré (1952-2014) ha mort aquesta matinada a la seva ciutat natal, Barcelona, després d'una llarga malaltia. Cifré era un habitual de diaris com El Mundo, El Periódico de Catalunya i Avui, on publicava tires còmiques i il·lustrava articles d'opinió. També hi havia il·lustrat llibres, confeccionat cartells i dissenyat de portades de discos, i fins i tot havia col·laborat en televisió (TVE, Canal +). Una de les seves ultimes col·laboracions ha estat a la revista Tentacles a on publica una historieta de quatre pàgines.
 
cifre.jpg

Fill de l'històric Guillem Cifré, va aprendre a dibuixar del seu pare i altres membres de l'anomenada "escola Bruguera", entre els quals hi havia Josep Peñarroya, Josep Escobar, Conti i Eugenio Giner. Va iniciar la seva carrera el 1974 amb la revista Mata Ratos, passant després al còmic underground encarnat en revistes com Star o El Víbora. També va treballar per a la revista Cairo.

Entre 1983 i 1986 va col·laborar al programa El Planeta Imaginario de TVE. Al costat de Joan Navarro va realitzar l'àlbum Modernas y profundas (Complot, 1990). El tío del final, també amb Joan Navarro, és un recull de tires publicades al diari Avui (2000-2003). Un altre àlbum seu, Artfòbia, recopila il·lustracions publicades en el suplement cultural del mateix diari. Amb Artfóbia II va guanyar el Premi Nacional de Còmic de Catalunya al 2009.

Entre les seves darreres col·laboracions destaca la de 2009 al Almanaque Ilustrado del Fin del Mundo, un àlbum antològic d'Edicions de Ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada