18 de maig 2014

El Saló del Còmic consolida la xifra de 106.000 visitants a l’edició més guerrera

El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, organitzat per FICOMIC, tanca aquesta tarda les seves portes havent rebut 106.000 visitants. La xifra final consolida l'impacte del certamen. “Una xifra de visitants molt important quan es va haver de competir amb el futbol la tarda del dissabte”, ha assenyalat Carles Santamaria, director del Saló del Còmic i de FICOMIC. Santamaria ha assegurat que, des de l'organització, “estem satisfets per la gran participació de públic en les activitats en una edició que ha batut rècord d'espai”.

0392-img-3622-b.jpg

“La macro exposició Còmics en guerra, amb 554 il·lustracions originals que incloïa escenografies de recreació històrica, ha tingut una gran repercussió. Seguirem treballant en una programació variada que satisfaci tant als aficionats com al públic en general”, ha assenyalat el director del Saló.

Coincidint amb el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial, el Saló del Còmic va dedicar la seva edició d'enguany a les vinyetes bèl·liques amb una gran exposició titulada Còmics en guerra en la qual podia contemplar-se un nombre d'originals de rècord: fins a 554 il·lustracions la conformaven, entre elles, algunes realitzades per presoners de camps de concentració. En aquesta mostra, que ocupava el pavelló 1 de Fira Montjuïc, es recreava l'ambient d'època gràcies a diverses associacions de recreació històrica provinents de tota Catalunya, així com vehicles de combat i fins i tot un tanc. Durant els quatre dies del certamen, a més, es van organitzar diverses taules rodones i tallers sobre el tema, en les quals van participar autors de la talla de Joe Sacco, Brian Azzarello, Ramon K. Pérez o Paco Roca.

A més de rendir tribut a la vinyeta bèl·lica, aquesta edició del Saló del Còmic va celebrar els aniversaris de Batman, Lobezno i Popeye, amb exposicions centrades en aquests personatges. L'humor gràfic va estar una vegada més present mitjançant l'exposició Pel dret a somriure, i el còmic inspirat en el dia a dia dels seus autors també amb la mostra Vinyetes autobiogràfiques, en la qual van participar des de Moderna de Pueblo fins a Miguel Fuster. L'apartat expositiu ho van tancar les mostres dedicades als guanyadors de la passada edició del Saló: Purita Campos, Miguelanxo Prado, Oriol Hernández i el fanzine Adobo.

Entre els convidats estrangers va destacar la presència de Pia Guerra, Mike Carey, Manuele Fior, Paul Jenkins, R.M. Guéra, Audrey Spiry, Matt Peters, Bill Presing, Brian Azzarello i Eduardo Risso. Tots ells van participar en nombrosos tallers, taules rodones i trobades i van estampar dedicatòries a tots els seus fans.

L’inimitable historietista i il·lustrador Miguel Gallardo, creador de Makoki i de còmics autobiogràfics de la talla de Maria i jo, va ser distingit amb el Gran Premi del Saló, mentre que l'últim còmic de Paco Roca, Los surcos del azar, es va portar el guardó a Millor Obra d'autor espanyol, i El libro de los insectos humanos, d’Osamu Tezuka, al de Millor Obra d'autor estranger. El d'Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, va ser para Clara Soriano responsable de Colmado Sánchez, i el de Millor Fanzine va correspondre a Arròs Negre, mentre que el Premi del Públic va ser per a Papel estrujado, de Nadar.

El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Barcelona, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i la Diputació de Barcelona. El certamen a més col·labora amb el Departament d’*Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en el desenvolupament de les activitats de caràcter pedagògic del certamen, que una vegada més van estar presents, així com les entrevistes entre importants editors i professionals. Els mitjans oficials del Saló de Còmic han estat El Periódico de Catalunya, Màxima FM, Sàpiens i 8TV. A més ha comptat amb la col·laboració de Carnet Jove, Fundació Divina Pastora, Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

FICOMIC ja està treballant en el XX Saló del Manga de Barcelona que se celebrarà del dijous 30 d'octubre al diumenge 2 de novembre de 2014 en Fira Barcelona Montjuïc.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada