20 de març 2013

El dibuixant argentí Ariel Olivetti serà present al Saló del Còmic


Ariel Olivetti.jpgL'artista argentí Ariel Olivetti (Buenos Aires, Argentina, 1967) serà present en el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que començarà el proper 11 d'abril. Olivetti és un dibuixant de còmics, cocreador de la sèrie Cazador de Aventuras. Al llarg de la seva carrera, ha treballat per a les grans empreses editorials del sector, com Marvel Comics, DC Comics i Dark Horse Comics. Ariel Olivetti, serà el segon artista argentí, junt a Liniers, que assistirà al Saló del Còmic.

Va estudiar Disseny Gràfic a la Universitat de Buenos Aires. Inicialment, va publicar en la popular revista argentina Fierro, compartint espai amb la família Breccia, Juan Sasturain i Carlos Trillo, entre d'altres. Al costat de tres dibuixants, Mauro Cascioli, Claudio Ramírez i Jorge Lucas, va crear la sèrie Cazador de Aventuras, un còmic per a adults destacat per la seva obscenitat i la seva capacitat de retratar tot allò desagradable. El 1995, va publicar el seu primer treball per Estats Units, de la mà de Marvel Comics. Va ser La última historia de Los Vengadores, amb guió de Peter David. De seguida, va ser contractat com a dibuixant de Daredevil, per a Marvel Comics (1997-1998), amb el guionista Joe Kelly. El 1998, va participar de la modernització de la sèrie X-Men, iniciada per Warren Ellis, amb textos de Steven Grant.


El 2005, va tornar a col·laborar amb Joe Kelly en la sèrie limitada de DC Comics Fantasma del Espacio, en què es van revelar els orígens del personatge. Entre altres, va participar en els títols de Marvel Comics: Mística y Dientes de Sable (1996), Alpha Flight (1997) y What If? (1997). Contractat per DC Comics, va treballar en: JLA: Paradise Lost (1998), Haven: The Broken City (2002), Green Lantern (2003) i Batman: Leyendas del Caballero Oscuro (2006). Entre 2006 i 2011 va tenir un contracte d'exclusivitat amb Marvel Comics. Actualment, publica en diverses editorials nacionals i internacionals. Aleta Ediciones, editorial que ha col·laborat per fer possible la presència de l'autor, presenta al 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona el llibre Ariel Olivetti, life and artwork, on a través de les paraules del propi autor coneixerem tant la seva carrera i art com la forma de treballar que l'ha fet mundialment conegut.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada