20 de març 2013

Convocatòria de vinyetes i tires còmiques


Seguidament, reproduïm la convocatòria de vinyetes i tires còmiques publicada al Diari Jove:

Les vinyetes o tires còmiques han esdevingut elements imprescindibles en la majoria de diaris.  A mig camí entre la il·lustració i l’opinió, les vinyetes retraten l’actualitat i l’esquitxen de sàtira i ironia. Les vinyetes no són simples il·lustracions, sovint ofereixen un autèntic contrapunt de la informació, punyent i humorístic al mateix temps. ‘No sóc un vinyetista, sinó un periodista que dibuixa’ afirma el cèlebre caricaturista francès Jean Plantúreux ‘Plantú’.

Les vinyetes són periodisme, les vinyetes són opinió. Aquesta és la raó de ser d’aquest segon repte periodístic que plantegem des de Diari Jove: convidem tots els estudiants d’ESO a crear una vinyeta o tira còmica al voltant d’un tema d’actualitat i participar en aquesta convocatòria.

Cal tenir present que en aquest repte no només es valorarà la destresa i creativitat del dibuix. També es tindrà molt en compte el missatge, la sàtira i la ironia que se’n desprèn.

Miquel Ferreres - 2 de març de 2013 - El Periódico de Catalunya

Miquel Ferreres – 2 de març de 2013 – El Periódico de Catalunya

CONVOCATÒRIA

Pot participar en aquest segon repte qualsevol alumne de secundària. No és imprescindible que el vostre centre educatiu estigui inscrit a Diari Jove.

Tingueu en compte que un mateix alumne només pot participar en la convocatòria amb una única vinyeta o tira còmica de la que, evidentment, heu de ser autors.

La participació en aquesta convocatòria es tancarà divendres 19 d’abril a les 24h.

Per a major concreció de les condicions consulteu les bases de participació.

PREMIS

Un jurat format per professionals vinculats a El Periódico de Catalunya premiarà tres de les vinyetes o tires còmiques rebudes amb els següents obsequis:
  • 1r premi, 2n i 3r premi: iPod nano 4GB.
L’entrega dels premis  es farà coincidir amb la ‘Trobada de Joves Periodistes’ que El Periódico de Catalunya i Diari Jove estan organitzant per al mes de maig de 2013. El lloc i la data de l’acte serà anunciada i comunicada amb antelació.

MATERIAL DE SUPORT

Us recomanem consultar el document ‘La vinyeta, entre el traç i l’opinió‘ on trobareu més informació sobre aquest gènere periodístic, així com alguns exemples creats per Miquel Ferreres, dibuixant i caricaturista que actualment fa una vinyeta diària a El Periódico de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada