05 d’abril 2011

Asia Geek: “I’m not Japanese… but I love Manga!”

Per mostrar tant la potència com la bona salut del còmic i del manga elaborats per creadors locals, aquesta nova trobada d’Àsia Geek reuneix alguns dels principals il·lustradors del panorama actual.

També comptarem amb la presència de Carles Santamaría, director del Saló del Manga, que introduirà la sessió i avançarà algunes de les novetats del Saló del Còmic, que també dirigeix i que tindrà lloc a Barcelona del 14 al 17 d’abril.

Les expressions artístiques com el còmic no només flueixen des dels Estats Units cap al món sinó que tenen múltiples orígens i direccions. El còmic japonès o manga basa bona part del seu èxit en el fet de ser un producte híbrid, fruit de la tradició artística japonesa i de l’influx del còmic nord-americà durant els anys 60. Al segle XXI, aquest producte que arriba del Japó és reinventat per joves creadors europeus en conjugar tota la passió que senten pel manga amb les seves habilitats artístiques i dóna lloc a un nou focus de creació que, sense cap mena de dubte, sembla tenir l’èxit garantit.

A càrrec de:

Enrique Fernández, creador de còmic i manga. És autodidacte. Ha treballat en animació – principalment com a storyboarder – per pel·lícules com “El Cid” i “Nocturna”. En còmic ha realitzat els àlbums: “Libertadores”, “El mago de Oz”, “La mère des victoires” (no publicat a Espanya), i “La isla sin sonrisa”, premiada amb la medalla de plata del Premi Internacional de Manga que atorga el govern japonès.

Irene Roga, creadora de còmic i manga. Va començar la seva carrera professional al 2001 amb el seu còmic “Rósenthal”, publicat a la revista Yaoi Zone. Va guanyar el I concurs de Còmic del Saló del Manga de Jerez de la Frontera l’any 2003 i el 1er premi al XIII concurs de Còmic de la Ciutat de Dos Hermanas a l’any 2007. A partir de l’any 2008 s’ha dedicat integrament al còmic i la il·lustració amb publicacions com “La Parada Magazine” i posteriorment a la revista “B’S Log” de Planeta de Agostini. Va crear el cartell del I Saló del Manga de Sevilla, ha participat en llibres sobre “Com dibuixar manga” de l’editorial Monsa, i està a punt de publicar la seva obra “La canción de Ariadna” amb l’editorial Glénat.

Aurora García i Diana Fernández, integrants de l’Studio Kôsen. Els seus primers treballs a Espanya van veure la llum a partir de l’any 1998 a revistes com Dokan, Minami, Shirase o YaoiZone. La seva primera sèrie va ser Garou-chan, publicada per Amaniaco. Al 2006 van dibuixar per als EE.UU els volums únics Saihôshi i Stallion per a l’editorial Yaoi Press, i Daemonium, per a TOKYOPOP. Les seves il·lustracions han sortit publicades a dos artbooks: ShadoWings (Chan, 2002) i Reflections (Yaoi Press, 2007). El seu treball més recent és Lêttera, publicat per Ediciones Glénat. També estan escrivint la continuació de Saihôshi, en forma de novel·la, anomenada Saihôshi Redemption. Als premis Expomanga 2007, van ser premiades com a millores autores, millors il·lustradores i millor manga per Saihôshi.

Dijous, 7 d’abril del 2011, a les 19:00 h.
Casa Àsia · Auditori Tagore.
Av. Diagonal, 373. Barcelona.
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada