22 de febrer 2011

Presenten a Lleida un còmic creat per persones amb discapacitat intel·lectual


El Centre Sant Joan de Déu d’Almacelles i La Panera presenten un còmic ambientat a Lleida i creat per persones amb discapacitat intel·lectual

El Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles i el Centre d’Art la Panera presenten avui dimarts, 22 de febrer, el resultat del projecte ‘Derives urbanes’, un còmic creat per persones amb discapacitat intel·lectual i ambientat a Lleida.

La presentació tindrà lloc a les 18:00 hores, al centre La Panera, i participaran en la mateixa l’artista Francesc Ruiz, director del projecte, el dissenyador del còmic Ferran Elotro, així com tres persones amb discapacitat intel·lectual en representació dels 18 usuaris del Centre Assistencial Sant Joan de Déu que han participat en la realització del còmic.

El projecte Derives Urbanes es va realitzar al mes de juny del 2010 amb la finalitat de donar la possibilitat a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual de participar de l’art i la creació contemporanis. El projecte es va realitzar amb dos grups de nou persones amb discapacitat, provinents de l’entitat Sant Joan de Déu d’ Almacelles, que presentaven nivells de discapacitats diferents, amb l’objectiu de poder valorar i definir la tasca que l’art contemporani pot fer per desenvolupar les seves capacitats i habilitats.

L’artista encarregat de dirigir el projecte va ser Francesc Ruiz, autor d’obres que presenten un fort arrelament en el context social.

Durant el taller, cada participant va crear un personatge basat en si mateix. Un cop creats els personatges, els nois van fer una descoberta i exploració de la ciutat, visitant bars, establiments comercials, espais culturals, etc. A partir de la història personal creada per cada participant, es va crear llavors una altra de col·lectiva que és la base del còmic, en el qual es reflecteix la vida de la ciutat i la interacció que els participants hi han tingut.

Aquest taller ha estat possible gràcies a l’ajut atorgat per l’Obra Social ”La Caixa”. El projecte forma part de la convocatòria d’Ajuts a Activitats Culturals d’Impacte Social.

Font: Nota de premsa. Avís: Miquel Bresolí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada