22 de febrer 2011

Cavall Fort rep el Premi Nacional de Cultura del Principat


El CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) dóna a conèixer els quatre primers premis nacionals, de dotze, que es lliuraran el 2 d'abril al Palau de la Generalitat.

El fotògraf Joan Foncuberta és el nou Premi Nacional de Cultura en l'apartat d'Arts visuals, pel seu paper determinant en la cultura fotogràfica contemporània. També s'ha donat a conèixer la categoria de Pensament i Cultura Científica, que és per al científic Jordi Font Ferré, per exercir el colideratge des de Catalunya de la missió SMOS. La revista Cavall Fort, que fa cinquanta anys de la seva creació, s'ha destacat en l'àmbit de la Projecció Social de la Llengua Catalana, i en la categoria de Circ s'ha premiat Los Excéntricos.

El jurat ha destacat la revista Cavall Fort, 'pel treball de formació i socialització en català, assumit amb naturalitat i empenta des de la creació de la revista en plena dictadura, el 1961, amb un model d’estàndard ric al mateix temps que clar, literari des d’una base popular, i tan juganer, expressiu i acolorit com pensat des del rigor, fins al punt d’haver aconseguit que 'barrufessin' i s’engresquessin en llengua catalana una bona colla de generacions d’estaments i procedències molt diverses al llarg de cinquanta anys de trajectòria'.

Font: Vilaweb (extracte)

1 comentari:

  1. I avui el CoNCA ha fet públic que Alfons López, Pepe Gálvez i Joan Mundet obtenen el Premi Nacional de Cultura 2011 en la categoria de Còmic
    http://bit.ly/icpjzw

    ResponElimina