17 de setembre 2010

Manga de por al XVI Saló del Manga

El XVI Saló del Manga, que es celebrarà del divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre a La Farga de L’Hospitalet (Barcelona), tindrà en la relació del terror amb el manga, l’anime i el cinema japonès un dels seus eixos temàtics. L’exposició "Manga de por" repassarà la tradició visual japonesa del món del terror, donant un pes específic al manga, però sense oblidar altres manifestacions, com la tradició pictòrica, l'anime o l'horror japonès al cinema. Un dels convidats del Saló del Manga d'aquest any és el director de cinema Takashi Shimizu (1972), tota una referència del gènere conegut per la saga Ju-on. L'any 2004 va realitzar una nova adaptació de La maldición als Estats Units produïda per Sam Raimi. Shimizu ve al certamen gràcies a la col·laboració de la Fundación Japón a Espanya.

L'exposició "Manga de por" comptarà amb pàgines originals del dibuixant japonès Hideshi Hino (1946), un dels referents del gènere, que té la seva extensa obra publicada a Espanya per Ediciones La Cúpula. Hino, que també estarà present al Saló, està considerat com un dels autors més influents del manga de terror actual. La seva primera obra Sudor Frío va ser publicada al Japó al 1967. Recentment han aparegut en el nostre país els seus manga Historias de la Máscara i Noches de Zipango.

A l'espera de confirmar en els pròxims dies l'assistència d'altres autors de manga i directors d'anime, es pot avançar que el Saló comptarà amb l'actuació de la cantant pop japonesa Yuuki. Aquesta jove solista i compositora, va començar la seva carrera professional l'any 2004. La seva música està enquadrada dins del pop-rock japonès i les seves actuacions en directe estan carregades d'una gran passió i energia que contagia al públic. Yuuki ha realitzat en els dos últims anys concerts en diferents ciutats europees, participant en un tour per París, Frankfurt i Düsseldorf com integrant del duet de vocalistes Jelly Beans.

Com en les últimes edicions, el XVI Saló del Manga tindrà tres recintes situats en el centre de L'Hospitalet de Llobregat i amb el servei gratuït del Mangabus que els connecta. La Farga serà l'espai central del Saló. Dins d'aquest recinte se situaran els estands de les empreses expositores, així com el macro espai de videojocs, sala d'actes, exposició de manga, tallers de jocs tradicionals japonesos, mangateka, taller de màniga, taller d'aprenentatge de japonès, taller de modelisme, estand de signatures d'autors convidats, sala de premsa i zones de restauració. El Poliesportiu del Centre destinarà la seva pista central a l'escenari del Saló. Allà tindran lloc els concursos de cosplay, karaoke, actuacions musicals i exhibicions de cultura japonesa. Per finalitzar, el Centre Cultural Barrades destinarà el seu auditori de 240 butaques a les projeccions d'anime.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada