12 de juny 2009

Premi Especial ComiCat 2009

Un cop revelats tots els Premis arriba el moment de fer públic el guanyador del Premi Especial ComiCat 2009, aquest és el premi que triem els membres de ComiCat reunits en rigorosa trobada virtual i que concedim a persones o entitats dels Països Catalans que han fet una tasca en favor del còmic en la nostra llengua. Aquest any el guanyador ha estat:

Premi Especial ComiCat 2009

Oriol Garcia i Quera



Oriol Garcia i Quera (Barcelona 1967). Actualment l'Oriol Garcia, a banda de la seva activitat com a autor, és professor a l'Escola de Còmic Joso. És un especialista en còmic històric, concretament en història de Catalunya, de manera que no només mereix aquest premi pel fet de realitzar i publicar la seva obra en català, sinó també per difondre d'una manera diferent i més lúdica part del nostre patrimoni històric i cultural. A l'any 87 va començar a publicar a la revista Cavall Fort i a mitjans dels noranta va publicar la col·lecció Temps d'Espases (Signament Edicions) amb el guionista Xavier Escura. A principis dels 2000 pública els tres àlbums que conformem la Trilogia Medieval, publicada posteriorment en un sol volum integral (CIM Edicions) el 2006, també a aquesta època correspon l'àlbum Rocaguinarda, que el 2004 va guanyar el premi Serra d'Or de literatura juvenil. Des del 2002 fins al dia d'avui han anat apareixen els àlbums històrics que Garcia i Quera està realitzant conjuntament amb Núria Garcia i Quera per a l'Editorial Casals, l'últim àlbum dins aquesta sèrie, aparegut l'any passat, va ser Pallars 1497 El Darrer Comptat. Un cop fet aquest repàs de la trajectòria de l'Oriol només ens resta felicitar-lo i agrair-li tots els còmics creat al llarg dels anys, i el desig sincer de que no deixi mai de fer-ho i de fer aquesta aposta clara pel català com a llengua de creació.

Un cop atorgat l'últim dels premis només ens quedar dir els noms dels guanyadors del Llibre Caràcters de Teofrast que sortejarem entre els votants del Premis d'enguany. Aquesta tarda sabrem els resultats, estigueu pendents!

6 comentaris:

  1. Oriol: moltes felicitats!

    Bona tria, sí senyors del comicat! :)
    S'ho mereix de sobres! És un gran autor de còmics... Pràcticament ell solet duu sobre les seves espatlles el còmic històric català (disculpeu si m'oblido de ningú, però és que no em ve ningú al cap).
    A casa comprem tots els seus àlbums, i sovint més d'un exemplar, perquè en forma de regals han anat a parar a cosins i nebots. No s'ha d'oblidar tampoc aquest aspecte! Són molt didàctics!
    Enhorabona!
    Salut!
    Quim

    ResponElimina
  2. Enhorabona Oriol, sempre és bo que et reconeguin el treball fet, i en el teu cas, déu ni do el que has treballat :)
    Te'n recordes que fa temps vaig venir a casa teva? Encara en guardo un molt bon record. Em van impactar els esbossos preparatius, els originals a llapis i els models en miniatura d'alguns objectes que després surten als àlbums.
    Felicitats.

    ResponElimina
  3. He, en un comentari en aquest bloc el vaig proposar com a candidat a millor comicaire català.

    I mite'l.

    Se'n parla tan poc que a vegades em fa la sensació de ser l'únic que conec. Hi ha llibres seus que no he sabut trobar enlloc :(

    ResponElimina
  4. Caram, Moltes gràcies!

    Gràcies pel premi i sobretot per haver creat aquest bloc tan potent i per mantenir-lo tan al dia.
    Aquests copets a l'espatlla sempre encoratgen per a seguir treballant.
    Quim, serà un honor ser amb tu a la llista dels “Especials-Comicat”.
    Xevi, veig que segueixes força actiu. Ens veiem per Calldetenes!

    ResponElimina
  5. Hola, Oriol!
    No ens vam veure al Saló, tu! A veure si el proper any... Jo gairebé només baixo a Bcn pel saló...! :P
    L'honor és meu! :)
    Salut!
    Quim

    ResponElimina
  6. Oriol FELICITATS!

    Crec que et mereixes el premi, però trobo a faltar a la descripció que fan, resaltar molt especialment la dibulgació i el treball pedagògic que fas amb els joves,treien el bo i millor de tots els teus alumnes.

    Felicitats

    ResponElimina