04 de maig 2009

Premis ComiCat 2009

A ComiCat no en vam tenir prou i, de nou, a un mes vista del Saló del Còmic de Barcelona tornem a convocar els Premis ComiCat de Còmic en Català. Com que en vam aprendre una mica de l'any passat, enguany hem decidit fer les coses un xic diferent. La votació en comptes de ser oberta serà tancada, per evitar petits intents de saboteig, tupinades variades i per facilitar la participació. Entre tots els que fem ComiCat hem dut a terme una votació prèvia d'on han sortit quatre nomenats per a cada categoria. Podeu votar clicant sobre la imatge o en l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta noticia. El guanyadors es donaran a conèixer en finalitzar el Saló del Còmic de Barcelona.

Entre tothom qui voti sortejarem 3 exemplars del llibre Caràcters de Teofrast per gentilesa d'Obrador Edèndum i Publicacions URV. Aquesta edició de l'obra, a cura de Josep Batalla, inclou il·lustracions del dibuixant i caricaturista Joan Vizcarra (Avui, El Jueves).

Teofrast, Caràcters.
Edició bilingüe a cura de Josep Batalla.
Il·lustracions de Joan Vizcarra.

Publicacions URV-Obrador Edèndum.
2009

Els Caràcters són descripcions seques però agradoses de comportaments humans que ens fan estranyesa. No són insòlits però ens semblen reprovables. Teofrast s’adonà que un bon nombre dels seus contemporanis no feien allò que tothom creia que calia fer i descriví aquests comportaments insolents amb un somriure compassiu.


Tanmateix, la innegable bonhomia amb què són escrits els Caràcters encobreix un profund pessimisme. Teofrast concep l’ésser humà com un animal que només en la seva infantesa pot ésser ensinistrat a conviure de manera convenient. De grans, tots plegats som com som i res no indica que ningú ens pugui fer canviar.

Així doncs i sense més preàmbul només cal que cliquis aquí o sobre la imatge dels premis per anar al formulari de votació i conèixer els candidats.

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, les dades recollides només seran usades per controlar el procés, no es transmetran a cap altra font i seran esborrades un cop finalitzades les votacions.

3 comentaris:

  1. Hi he trobat a faltar la pregunta de quin és el millor comicaire català del 2008.

    Hauria deixat escollir entre en Quim Bou, l'Oriol Garcia i Quera, en Max i en Miguel Gallardo.

    D'acord, hauria guanyat en Quim Bou, però hauria fet igualment la pregunta.

    ResponElimina
  2. Ha, ha!
    Caram... Vols dir? Jo sóc molt fan de'n Max, però em sembla que jo hauria votat a l'Oriol...
    Per mi, la feina d'aquest home no té preu.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Les categories són les mateixes que vam fer l'any passat. Recordeu que encara en falta una: el Premi Especial ComiCat que atorguem els membres del bloc.
    Salut!

    ResponElimina