03 d’abril 2008

La relació de Manara amb Fellini i ¡No Pasarán! de Giardino protagonitzen dos exposicions al Saló

El Saló del Còmic no s'oblida del còmic italià ja que tindrà com a convidats a dos dels seus autors en actiu més importants: Milo Manara i Vittorio Giardino. Ambdós autors són objecte de respectives exposicions dedicades a part de la seva obra.

L'exposició Manara-Fellini oferirà una sèrie d'il·lustracions i pàgines de còmic sobre la relació de Milo Manara amb el director de cinema Federico Fellini. Aquesta mostra es realitza en col·laboració amb la Comicon de Nàpols el director del qual i comissari de l'exposició, Claudio Curcio, comenta que "La de Manara i Fellini possiblement sigui la col·laboració més fructífera que s'hagi donat entre el setè i el novè art. Aquesta petita exposició vol ser un homenatge a l'amistat de dos grans autors italians, a través d'il·lustracions i dibuixos que lliguen a Fellini amb l'amic Manara." Planeta DeAgostini està reeditant actualment l'obra de Manara a Espanya.

L'altra mostra italiana estarà protagonitzada per l'autor Vittorio Giardino i la seva trilogia "No Pasarán", ambientada en els últims mesos de la Guerra Civil Espanyola a Barcelona i protagonitzada pel seu personatge fetitxe Max Fridman, protagonista d'un bon nombre de les seves obres. En l'esmentada exposició es mostraran algunes de les pàgines d'aquests tres àlbums que tan bona acollida han tingut en tot el món i l'últim volum del qual Norma Editorial presenta al Saló.

L'Institut Italià de Cultura de Barcelona col·labora amb el Saló del Còmic de Barcelona per a la promoció de la historieta italiana en el certamen.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada