03 d’abril 2008

Andy Diggle i Denis Kitchen s'incorporen a la llista de convidats al Saló

Quan falten poc més de dues setmanes perquè se celebri el 26è Saló del Còmic de Barcelona, dos nous autors se sumen a la llarga llista de convidats de la present edició. Els seus noms són Andy Diggle i Denis Kitchen. Diggle és el guionista de l'aclamada sèrie del segell Vertigo Los Perdedores, el dibuixant del qual, Jock, també és un convidat del Saló, o Silent Dragon de WildStorm. Denis Kitchen és un prestigiós editor i és el fundador de la Comic Book Legal Defense Fund, organització creada per defensar la indústria del còmic dels atacs de la censura. També va ser agent de Will Eisner i Harvey Kurtzman, entre altres autors.

A continuació us oferim una petita biografia d'ambdós autors:

Andy Diggle (Londres, Gran Bretanya -1971)
Andy Diggle és un guionista britànic de còmics que va ser editor de 2000 AD. Com a editor li ha estat sovint atribuït (sobretot per David Bishop, que el va contractar) el mèrit d'haver encapçalat la tornada als valors de la vella escola de 2000 AD. Els seus treballs més coneguts inclouen Los Perdedores, La Cosa del Pantano, Adam Strange i Silent Dragon. Entre els seus treballs més recents destaquen Batman Confidencial, Green Arrow: Year One i The Gamekeeper, al costat del cineasta Guy Ritchie, per a la línia Director's cut de Virgin Comics.

Denis Kitchen
En 1969 Kitchen va començar a autoeditar-se els seus còmics i un any més tard va fundar Kitchen Sink Press (KSP) i va llançar el diari underground The Bugle-American. En 1973 KSP estava publicant treballs d'autors de còmics com Harvey Kurtzman i Will Eisner, quan va rebre la proposta de Stan Lee per publicar Comix Book, la revista de comic underground de Marvel. El 1986 va fundar la Comic Book Legal Defense Fund, organització creada per protegir els drets dels editors i venedors de còmics als Estats Units, després que el propietari d'una botiga de còmics, Michael Correa, fos acusat, per possessió i venda de material obscè. Ja que dues de les obres esmentades en el cas com a obscenes van ser publicades per KSP, Kitchen es va sentir responsable del conflicte de Correa i va començar a buscar fons per a la defensa de Correa. Per finançar el seu cas davant dels tribunals, Kitchen Sink Press va publicar un portfolio compost per originals cedits per autors de còmics i els beneficis dels quals es van donar per a la defensa de Correa. Es pot visitar la pàgina oficial de la Comic Book Legal Defense Fund a www.cbldf.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada