07 de juliol 2016

El XXII Saló del Manga de Barcelona tornarà a batre rècord d'espai i activitats

Aquest dijous 7 de juliol, s'ha presentat el XXII Saló del Manga de Barcelona, ​​a l'Escola Joso. La nova edició tindrà lloc del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre als palaus 1, 2, 4 i 5 i la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

L'acte ha comptat amb la presència del director d'estudis de l'Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals, Josep Maria Polls; el Product Manager de Nintendo 3DS, Manuel Curdi; el director del Saló del Manga de Barcelona, ​​Carles Santamaria; la sotsdirectora de Fundación Japón a Espanya, Keiko Ozaki, i la cònsol general en funcions del Japó a Barcelona, ​​Akiko Sagano.


Carles Santamaría ha explicat que l'autora del cartell, Belén Ortega, no ha pogut desplaçar-se, però ha volgut estar present amb un vídeo en què l'artista ha dit sobre el seu cartell que “vull que convidi a l'assistència, que la gent quan ho vegi li vingui de gust venir al Saló”. Santamaría ha assenyalat que Belén Ortega, la carrera va molt lligada al Saló del Manga com ella mateixa ha admès, és "una referència del còmic de l'estètica manga i una dibuixant de gran talent”.

Carles Santamaria ha avançat els primers detalls del XXII Saló del Manga de Barcelona, ​​"el més gran de la història". I és que, per cinquè any consecutiu, augmenta el seu espai expositiu fins als 70.000 metres quadrats, així com el nombre d'activitats i expositors. "El creixement del certamen en visitants, companyies participants i activitats així ho ha requerit", ha concretat Santamaría, qui ha destacat també l'ampliació d'horaris i el fet que l'edició coincideixi amb un pont, "circumstància que, en altres ocasions, s'ha traduït en una bona assistència els quatre dies del certamen ".

Pel que fa a la distribució dels espais, el XXII Saló del Manga tornarà a ocupar la Plaça Univers amb el Gran Escenari. El Palau 1 albergarà la zona gastronòmica, que tindrà la rebosteria japonesa com la seva gran protagonista amb tallers i una exposició. La Planta Baixa del Palau 2 acollirà exposicions, expositors, l'espai infantil, una sala d'actes i l'espai de videojocs de Nintendo. Santamaría ha explicat que l'exposició Els orígens del manga explora els seus ancestres fa mil anys fins a arribar a Osamu Tezuka.

Carles Santamaria ha destacat també l'ampliació d'activitats de l'espai L'Esperit del Japó, dedicat a la cultura, tradicions i espiritualitat japoneses que està ubicat a la planta superior del Palau 2. Allà es trobarà l'exposició sobre la literatura japonesa, un dels eixos del certamen, a més dels tallers de japonisme, macrobiòtica, l'espai de quimono, la sala de meditació, la sala de te i una segona sala d'actes, entre altres activitats. El Palau 4 albergarà cinc tallers amb noves activitats: de manga, d'anime, de cosplay, de videojocs i de youtubers. Finalment, l'auditori del Palau 5 albergarà projeccions d'anime, així com representacions teatrals, trobades amb coneguts autors i actuacions musicals.

"Creixem en espais, en activitats, en col·laboracions amb creadors i entitats, en sinergies empresarials i, sobretot, seguim creixent en il·lusió", ha expressat el director del Saló.

Per la seva banda, el Product Manager de Nintendo 3DS, Manuel Curdi ha explicat l'interès de Nintendo en el XXII Saló del Manga de Barcelona tant "quantitativament com qualitativament". La companyia prepara quatre llançaments importants de llicència, entre ells Yo-Kai Watch, un títol número u en vendes que serà el principal protagonista de l'edició, ja que té relació amb la temàtica principal, la literatura japonesa. Amb tot, ha assegurat que serà el muntatge de Nintendo "més japonès que s'ha realitzat mai”.

Seguidament, la sotsdirectora de la Fundación Japón a Espanya, Keiko Ozaki, ha anunciat la presència de Banana Yoshimito i Mitsuyo Kakuta, dues autores japoneses de renom. "Es tracta de dos punts de vista diferents, però que ens ajuden a aprofundir molt més en la cultura japonesa", ha explicat.

Finalment, la cònsol general en funcions del Japó a Barcelona, ​​Akiko Sagano, ha agraït a l'organització i entitats col·laboradores la seva tasca per difondre la cultura japonesa amb el certamen. "Aquest Saló del Manga entén que la cultura pop japonesa i el manga són un magnífic vehicle per a donar a conèixer la cultura japonesa", ha dit.

Carles Santamaria ha conclòs indicant que, durant les properes setmanes, s'anirà completant la llista d'autors convidats i la resta de la programació.



Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada