11 de juliol 2016

Marc Márquez: La història d'un somni

Títol original: Marc Márquez: La historia de un sueño
Autors: Belén Ortega (dibuix), Isidro Sánchez (guió)
Traducció de: Laura Casanovas (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, abril de 2016
Format: Cartoné, 19x26 cm, 160 pàgines, Color
Preu: 19,5€



Aquest passat mes d'abril es va publicar el còmic oficial d'un dels motocicletes més importants ja no del moment, si no de la història, el cerverí Marc Márquez i Alentà. Norma Editorial ha estat la responsable d'editar-lo amb el nom de Marc Márquez: La història d'un somni, sent els seus autors  Isidro Sánchez al guió i Belén Ortega el dibuix.

A llarg de les seves pàgines veurem com en Marc Márquez ja des de ben petit sent fascinació per les motos, com es va endinsant al món de les competicions, començant per l'enduro i el motocròs, i la descoberta de les motos de velocitat amb les quals ha realitzat el seu somni, guanyar les tres categories del mundial. Primer alternat la terra amb l'asfalt finalment es decideix per aquest últim. A través de diferents equips anirà participant en diverses competicions fins que li arriba l'oportunitat de fer el salt al campionat mundial començant pe la categoria de 125 cc, l'any 2008. Fou però el 2010 quan finalment aconseguir ser-ne el guanyador. Els següent any es va estrenar a la categoria de Moto2, aconseguint ser-ne el campió, el 2012. I l'any 2013 va fer el salt a MotoGP, la categoria reina, aconseguint-ne ser el guanyador del campionat el mateix any del debut. I juntament amb això aconseguint diversos rècords i deixant la boca oberta a tothom.

Així doncs, en aquest còmic biogràfic, veurem els moments claus en la vida d'en Marc Márquez per tal d'aconseguir el seu somni, com també les diverses persones que l'han acompanyat en aquesta cursa, començant evidentment per la seva família. Tal com ens adverteix la pàgina de crèdits, la gran majoria de les situacions que es mostren són reals, han succeït, ara bé  algunes s'han alterat per donar dinamisme com a narració gràfica. Qui ja coneix amb pèls i senyals la història d'en Marc Márquez, la reviurà d'una manera ben amena però alhora ben real, i qui no la coneixia és una bona manera per conèixer-la i conèixer-lo. He mencionat el terme "real", ja que gràficament la història fa goig. Fàcilment en pots reconèixer els llocs, com Cervera, o les diverses persones amb nom i cognom que han interactuat amb en Marc. Certament s'ha fet una gran treball per conèixer l'entorn d'en Marc Márquez fins al darrer detall.

El còmic es complementa amb un pròleg del seu avi patern, en Ramon Márquez, i al final hi ha una sèrie de pàgines extres amb les dades principals de les les competicions en que ha participat des del 2002 fins al 2015 tot mostrant les motos i el vestuari de cada una d'elles. I pel que fa al seu salt al mundial de velocitats: els rècords, xifres destacades, circuits amb més victòries i el palmarès complet.

Si sou fans del motociclisme i en especial d'en Marc Márquez no us pot faltar el seu còmic oficial. Algú que amb 21 anys guanya el campionat de MotoGP el seu any de debut, en que l'any següent, el 2014, repetix, el 2015 queda tercer, i enguany el 2016, en el moment de publicar-se aquesta ressenya, és capdavanter en la classificació, té molt a dir.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada