09 d’octubre 2014

Eduard Balust i Roberta Rea guanyen el Concurs de Manga

Eduard Balust i Roberta Rea són els guanyadors del Concurs de Manga de 2014 del XX Saló del Manga de Barcelona. L'obra de Balust (Lleida, 1991), Microrealidad, ha quedat en primer lloc, mentre que la de la italiana Rea, Atrapa somnis, ha quedat en segon lloc, doncs per primera vegada el concurs compta amb dues categories guanyadores. Balust repeteix com a guanyador del certamen, la seva anterior obra, La Trucha Arcoiris es va fer amb el Concurs de Manga el 2012.

ganadores1.jpg

Balust, a qui es pot seguir a través del seu web (http://balust.deviantart.com), va començar a aficionar-se al manga "de ben petit" veient els dibuixos animats que feien a la televisió, explica. "Especialment, Bola de Drac", recorda. Aquest va ser el punt de partida de la seva passió per l'anime. Per aquest motiu destaca el treball d'Akira Toriyama com un dels més influents en la seva carrera. Ara, diu, "destacaria autors més madurs com Oh Great! i Takeshi Obata, als quals admiro gairebé com a déus i que en el seu moment em van influenciar molt". En aquest sentit assegura que "és com un somni que enguany FICOMIC hagi pogut portar Takeshi Obata".

Pel que fa al Saló del Manga, afirma que ha perdut el compte dels anys que fa que hi va, "l'únic que sé és que no me’n perdo ni un per cap raó". "Crec que ja ho vaig dir una vegada, valoro moltíssim l'esforç que fa FICOMIC per organitzar any rere any un saló en el que els aficionats al manga gaudim com mai", afegeix.

Balust, que acaba aquest any el seu graduat en Belles Arts, compagina els estudis amb una feina en una petita empresa de videojocs, que qualifica d'indie, anomenada Electroplasmatic Games. "L'hem fundat conjuntament amb uns amics, i hi treballo com a concept artist al costat d'altres artistes 3D i programadors, posem tot l'esforç i il·lusió del món en fer realitat els videojocs als quals ens agradaria jugar", explica. I quan no està treballant, diu, està sempre dibuixant.

Per la seva banda, Roberta Rea (Massa di Somma, Nàpols, Itàlia. 1989), a qui es pot seguir al seu Facebook (www.facebook.com/Robertahaniyasuart), diu que el manga és la seva passió des que era nena. "Sempre he estat molt inquieta i una de les poques coses que aconseguia tranquil·litzar-me era els dibuixos animats tipus Sailor Moon. Col·leccionava tot el que tenia a veure amb la sèrie", confessa, i afegeix que sempre ha preferit dibuixar que sortir a jugar a fora. Està convençuda que hi deu tenir alguna cosa a veure el fet que el seu avi fos un gran fan dels còmics, un autèntic col·leccionista.

Entre els seus mangas preferits hi figuren clàssics com Pretty Guardian, Sailor Moon, Puella Magi Madoka Magica, Cloth Road i Wolf's Rain. "Els meus autors favorits són sens dubte el mestre Hayao Miyazaki, pare de grandioses històries, i Hideyuri Kurata, novel·lista i escriptor de manga i anime", diu. Els considera tots dos una "gran influència" en la seva manera d'escriure i dibuixar.

Aquest any serà la primera vegada que anirà al Saló del Manga de Barcelona, del qual espera que sigui "emocionant i divertit". Rea es va graduar a l'Escola d'Art i Moda, tot i que, diu, "hauria preferit estudiar alguna cosa que tingués a veure amb la meva passió". Col·labora en la realització d'un joc per a mòbil que sortirà aviat i treballa en un manga propi. A més de dibuixar, adora jugar a videojocs, el cosplay, cuinar i cantar.

Si vols veure les obres guanyadores clica aquí

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada