25 de juny 2024

Comencen les votacions per als segons Premis AniMaCat, d'anime i manga en català



Aquest 25 de juny s'ha fet públic l’inici del període de votacions a la segona edició dels Premis AniMaCat, una iniciativa que vol visibilitzar i reivindicar la tasca feta per distribuïdores, plataformes i editorials, així com les persones implicades, per continuar traduint al català l’anime i el manga.

Els aficionats podran votar en dues fases successives sobre quines són les seves obres preferides tant en manga com en anime. La primera durarà 7 dies, fins a l’1 de juliol a les 23:59h, mentre que aquella setmana es faran públics els resultats.

En aquest primer formulari (Enllaç: https://t.co/9xdNmAPsjP) es podrà respondre a les 10 preguntes inicials plantejades en la primera edició, però també s’han afegit novetats: millor anime subtitulat al català (de manera oficial), millor anunci oficial d'anime en català, millor anunci oficial de manga en català, millor veu de doblatge en personatges principals d'anime doblats al català, millor traductor/a de manga al català, així com diverses modificacions en la segona part, en què es dona veu a la comunitat perquè aquesta s’expressi lliurement.

Totes les obres que s'inclouen en aquests premis han estat publicades o bé estrenades entre els mesos de juny de 2023 i juny de 2024, entenent que la data d’inici de les votacions deixa fora algunes obres que sortiran a final de mes. Pel que fa a la segona fase de votacions, aquesta començarà el dia 5 de juliol i finalitzarà l’11 de juliol.

El dia 13 de juliol es faran públics els resultats en un acte públic al centre Sant Pere, a Barcelona. La segona fase consistirà a triar entre els tres títols que hagin resultat seleccionats per obtenir més votacions, tant a la categoria de manga com a la d'anime.

La voluntat dels premis és difondre tot el que tenim ara per ara disponible en català i és per això que des de l'organització dels Premis AniMaCat s'encoratja a tothom a debatre públicament, fer ressenyes i en definitiva opinar sobre la tria de cadascú.

https://x.com/PremisAniMaCat
https://www.instagram.com/premisanimacat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada