- A part dels segells d'Enciclopèdia, l'empresa també integrarà els segells d'Abacus, Viena i Suma Llibres
- El director general serà Xavier Mallafré i el responsable editorial Ernest Folch
En cap de les mitjans consultats, Kaji Manga, segell d'Enciclopèdia, no es mencionada. Segons informa l'Ara (Xavi Serra): L'anunci oficial no inclou en la relació d'editorials el nom de Kaji Manga, el segell d'Enciclopèdia especialitzat en manga en català, però els promotors del projecte confirmen que forma part de l'operació, tot i que de moment roman "inactiu".
Roures va signar l’acord ahir. En serà director general Xavier Mallafré i responsable editorial, Ernest Folch. Tal com ha explicat el director general d’Abacus, Oriol Soler,
la nova empresa vol ampliar el perímetre dins l’ecosistema català, amb
nous formats i continguts. Inclourà editors que tenen molt de bagatge: Ester Pujol, Joan Carles Girbés, Isabel Monsó, Enric Viladot, Blanca Pujals, Montse Ingla i Antoni Munné, Pema Maymó, Raül Garrigasait i Estefanía Martín.
El projecte s’anirà desenvolupant els mesos vinents, per fases. La
suma de les editorials que formen part d’Abacus Futur van acumular
durant el 2023 més de 500.000 exemplars venuts, més de
300 novetats publicades, un catàleg de més de 5.000 referències actives i
més de 25 títols apareguts a les llistes de títols més venuts de
ficció, no-ficció i infantil-juvenil, segons Librired.
Roures: “El nostre objectiu és que els llibres que fem ajudin a construir un món més just”
El president d’Abacus Futur, Jaume Roures, ha explicat que volen que els nous autors i creadors, i tots els continguts que produeixin, despertin debat a la societat. “El nostre objectiu és que els llibres que fem ajudin a construir un món més just”, ha dit. “Els que fem continguts culturals tenim una responsabilitat social i alhora cal que el que fem sigui entretingut, educatiu, divertit i profund”, ha afegit.
Segons Roures, aquest projecte, centrat a potenciar el català, serà
una iniciativa important al país. Soler ha afegit que pretenen que
Abacus Futur sigui un punt de trobada dels millors creadors de
continguts del país: “Una empresa que vol tenir el múscul per a fer des
de Catalunya projectes i continguts amb vocació de majoria, que
responguin a les necessitats de la gent d’aquí amb aspiració global.”
Fusió arran de la compra dels segells del Grup Enciclopèdia
Al gener es va fer públic que Roures i Abacus havien comprat els segells editorials d’Enciclopèdia Catalana amb l’objectiu d’impulsar el nou projecte editorial. La Fundació Enciclopèdia Catalana s’ha venut l’àrea literària (els seus segells principals són la Galera, Univers i Viena), però mantindrà tota l’àrea de continguts educatius i les grans obres dedicades, principalment, al món de l’art. També mantindrà els diccionaris en línia. Quan es parla de continguts educatius, bàsicament, hom fa referència als llibres de text, que ara mateix és l’àmbit editorial que li dóna més beneficis.
Roures va deixar la gestió de Mediapro després de tres dècades, l’octubre de l’any passat. Aleshores, el grup ratificà Tatxo Benet, també soci-gestor, en els càrrecs de president i conseller delegat, que ja feia més d’una dècada que ocupava.
La relació entre Roures i els llibres ve de lluny. A dotze anys va entrar a treballar en una linotípia, i a catorze anys a Edicions 62. Ara és soci de les editorials Navona, Folch & Folch i Arcàdia, que s’incorporaran a l’operació. En una entrevista a VilaWeb, Roures va explicar que la idea del nou projecte és “posar a l’abast en llengua catalana tots els autors, universals o locals”.
Fonts: Abacus (Anunci oficial) Vilaweb (Redactat principal), Diari Ara (afegit de Kaji Manga)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada