13 de març 2024

Novetat de març de Pol·len: Kobane Calling, de Zerocalcare

Per aquest març, Pol·len Edicions posa a la venda Kobane Calling, la primera obra que ens arriba en català de Zerocalcare, pseudònim de Michele Rech.A la venda el 18 de març !Kobane Calling, de Zerocalcare
Traducció de Xènia Amorós
Gènere: Còmic
Rústica - 19 x 26 cm - 308 pàg. - B/N
ISBN: 978-84-18580-98-7
20 €


Us presentem l’edició en català ampliada i actualitzada de Kobane Calling el diari de viatge de Zerocalcare a Turquia, Síria i l’Iraq, per comprendre el que succeeix en aquesta fràgil i importantíssima terra que qui la defensa anomena Rojava. Un reportatge gràfic del viatge que l’autor va fer al Kurdistan sirià i a la frontera entre Síria i Turquia, on un mosaic de pobles diferents s’organitza i lluita per una societat basada en la igualtat entre homes i dones, en la convivència i el respecte per la diversitat cultural i religiosa, en la justícia social i l’ecologia.

A Kobane Calling, Zerocalcare relata la seva experiència en suport al poble kurd. Un reportatge gràfic del viatge que l’autor va fer al Kurdistan sirià i a la frontera entre Síria i Turquia.  Un mosaic de pobles diferents s’organitza i lluita per una societat basada en la igualtat entre homes i dones, en la convivència i el respecte per la diversitat cultural i religiosa, en la justícia social i l’ecologia.

Travessant zones d’intens conflicte bèl·lic, ens mostra la lluita dels kurds, de la regió autònoma democràtica de Rojava, on els seus habitants han estat lluitant contra les forces de l’Estat Islàmic, un procés d’emancipació social en el que les dones tenen un paper central. El Confederalisme democràtic, que va ser plantejat per Abdullah Öcalan, líder kurd que fa més de vint anys que està empresonat en aïllament, es basa en tres pilars: la democràcia directa, l’alliberament de la dona i l’ecologisme.

Una història narrada amb humor i una implicació emocional molt forta cap al poble kurd, amb molta reflexió i esperit crític davant les contradiccions de les intervencions internacionals. Kobane Calling, que arriba ara en català, va vendre més de 120.000 exemplars en l’edició original, va guanyar el Premi Micheluzzi 2017 al Millor Llibre i ha estat traduït a nou idiomes.

 Font
: Pol·len

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada