04 de març 2024

Novetat de març de Lumen: Mafalda. Totes les tires

Com a novetat de març de Lumen, segell editorial del grup Penguin Randome House, en porta un volum que recopila totes les tires de Mafalda, de Quino.


A la venda el 14 de març!


 
Traducció d'Enrique Bernades Postils
Rústica - 672 pàgines - 18,5 x 23 cm - B/N
ISBN: 9788426430663
21,75 €

  

ANY MAFALDA I QUINO.

Per primer cop en català, les tires de Mafalda en un sol volum.

Una de les 35 millors novel·les gràfiques segons Esquire iuna de les novel·les gràfiques feministes que has de llegir segons Elle

«Mafalda és una heroïna de la nostra època.»
Umberto Eco

Polèmica, sensata i encantadora, Mafalda és la nena argentina més famosa de la història. El primer cop que va aparèixer una tira seva va ser el 29 de setembre del 1964. En seguirien gairebé dues mil més sobre el dia a dia d'aquesta nena portenya de sis anys, envoltadade família i amics. En poc temps, les seves aventures van recórrer el món i van brindar hores de lectura i diversió a milions de lectors. Per celebrar el 60è aniversari del seu naixement, Lumen publica per primera vegada en català un dels seus títols més icònics i venuts.

La crítica ha dit...

«Quino, el gran Quino, es mantindrà viu gràcies a la seva Mafalda, que ens va ensenyar que, com sempre, el més urgent no sol deixar temps lliure pel que realment importan.»
Héctor Abad Faciolince

«No he estimat mai una dona que no hagi estimat abans a Mafalda.»
Manuel Jabois

«No té cap mena d’importància què en penso jo, de Mafalda. El que importa és què pensi ella de mi.»
Julio Cortázar

«Mafalda va tenir un gran impacte en mi a l’hora de dibuixar i en la meva manera de dir les coses. Tenir la capacitat de barrejar emoció, reflexió i humor, entre altres, em sembla un còctel màgic i potent.»
Agustina Guerrero,
El Debate

«Increïble com d’important has estat per les nostres vides. [...] Les teves vinyetes sempre eren a prop donant sentit als detalls absurds de la vida i la societat. Cada lliçó era una picada d'ullet acompanyada d’un somriure silenciós que es convertia en riallada i sospir, filosofia pura, crítica social, llenguatge de gestos expressius i petits detalls, l'humor més fi concentrat en dibuixos. Quina gran companya!»
Ana Merino

«Les noves generacions segueixen llegint Mafalda amb alegria. No és un simple vestigi del passat o un record nostàlgic, sinó un personatge molt viu que encara incendia consciències i promovent l'inconformisme.»
Rafael Narbona,
El Cultural

«Com Charlie Brown o Nancy, Mafalda és un instrument per projectar, a través de la infància, les misèries dels adults i les contradiccions d'aquesta vall de llàgrimes. Al·leluia!»
Vicent Sanchis,
Catorze

«Senyores i senyors, amb tots vosaltres: la filòsofa amb llacet que ha acompanyat diverses generacions, [...] la Greta Thunberg de la historieta. [...] Mafalda mai passarà de moda. [...] Quino es va guanyar la immortalitat i els amants de les vinyetes una heroïna per a tots els públics. Una que, si et despistes, et deixa anar amb aires de filòsofa: "Què t'agradaria ser si fossis viu?"»
El Mundo

«Mafalda a hora d’ara ja hauria de ser Patrimoni de la Humanitat. Indispensable per tornar a la rutina.»
El País

«Crec que, juntament amb El Eternauta, Mafalda és la historieta de còmic més influent: una icona argentina com l’ametllat (o alfajor), en Juan Manuel Fangio i en Carlos Gardel o l'Obelisc. Mafalda és al subconscient argentí.»
Liniers

«Mafalda és, diguem-ho clar i d'una vegada, més humana que molts éssers humans.»
Román Gubern

 
 
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada