09 de febrer 2024

Campanya de micromecenatge per "Feti i el pesticida malèfic" de Pol·len Edicions

Pol·len Edcions ha iniciat una campanya de micromecenatge per a publicar el còmic infantil Feti i el pesticida malèfic. En compartim els detalls:


Pol·len edicions
volem publicar el còmic infantil Feti i el pesticida malèfic de Neus Cáceres i Gemma Zaragüeta. Amb aquesta campanya volem finançar el cost d'impressió, i per això t'oferim el còmic i algunes recompenses exclusives.

Feti, és un cuc de terra amb superpoders (té ulls!!). En aquesta ocasió, Feti es trobarà amb uns pesticides malèfics als quals haurà de fer front amb la seva colla.

Feti i el pesticida malèfic, és un còmic infantil molt divertit que, alhora, consciència sobre l’impacte del glifosat en la natura i en la nostra salut, així com de la importància dels insectes en els ecosistemes.

Si et preguntes per l'edat recomanada, tot i que nosaltres creiem que cada criatura és un món, et podem dir que més o menys podria ser a partir dels 8-9 anys... ara, nosaltres ens ho hem passat mooolt bé llegint-ho i estem segures que també agradarà a les més grans (i pot ser a les devoradores de llibres més petites, també!!).

Per què ciència i còmic?

Actualment, la ciència està de moda. La cultura científica ha esdevingut imprescindible. I els nens i joves se senten atrets per aquesta branca del coneixement.

Feti i el pesticida malèfic és una proposta plena de sentit de l’humor, aventures i conflictes personals que obre el ventall de la divulgació científica a un tema actual i innovador, la toxicologia ambiental: com els productes químics afecten la salut humana i del medi ambient.

La proposta utilitza la màgia de les històries per transmetre conceptes tècnics complexos d’una manera clara i senzilla.

Per què pesticides?

Els productes químics estan per tot arreu en forma de pesticides, cosmètics, fàrmacs, detergents, plàstics i d’altres. El nostre cos els absorbeix a través del contacte físic, l’aire, l’aigua i els aliments.

Els productes químics són una arma de doble tall; gràcies als pesticides es combaten plagues que fan malbé conreus de blat, blat de moro, fruita, etc

Però fan mal a la salut humana i a dues espècies crucials per al medi ambient: els cucs de terra i les abelles. Els pesticides contribueixen al canvi climàtic. Són a la realitat present i futura dels nostres nens.

Per què glifosat?

És el pesticida més utilitzat mundialment. El produeix la multinacional Bayer i es fa servir per als conreus i per a matar les males herbes de parcs i voreres.

Fa sis anys, el glifosat va ser protagonista d’una polèmica controvertida: mentre els estudis de l’OMS demostraven que probablement produeix càncer, la UE en va renovar la llicència per continuar comercialitzant-lo al continent.

El 2023 va caducar la llicència i la UE l’ha tornat a renovar malgrat l’oposició de nombroses institucions ecologistes. Espanya ha sigut un dels països que ha donat suport a la renovació de la llicència.

Per què Feti, el cuc de terra?

Feti és un cuc de terra esguerrat: a diferència dels seus companys, ell TÉ ulls. A través del que veu, descobreix el món amb una mirada sense prejudicis.

La història s’apropa al diferent, qui veu la realitat des d’un angle que passa desapercebut als altres. El seu punt de vista els enriqueix.

I encara més: l’aparent vulnerabilitat de cuc de terra s’encongeix davant la seva ferma convicció que tot és possible. L’esguerrat es transforma en líder.

Com serà el llibre

Feti serà un còmic infantil, però del que també podran gaudir les més grans.

Ens encanta el còmic com un format divertit i molt visual, que permet apropar-se a diferents temes d'una manera divertida i amena. Una manera molt engrescadora de fomentar la lectura!

Fitxa
•Format: 17 x 24 cm •Pàgines: 100 •Idioma: català
•PVP: 15 € •Ecoeditat

L'obra tindrà el Segell d'ecoedició que ofereix l'Institut de l'ecoedició de Catalunya i verifica els següents paràmetres:
Producció local: el llibre es produeix en el territori de distribució.
Paper certificat FSC/ 100% Reciclat
•Càlcul i comunicació del l'impacte ambiental de la publicació.

El llibre inclou la motxilla ecològica amb els impactes i estalvis en diferents paràmetres (carboni, aigua, energia, primeres matèries i residus), un element de comunicació ambiental que s'acompanya de la millora contínua per reduir aquests impactes.

Aconsegueix recompenses exclusives

Participant en aquesta campanya, a més de donar suport a la publicació del còmic, que t'agrairem infinitament, pots aconseguir unes recompenses exclusives que només oferirem durant la campanya.

A més del llibre, també pots aconseguir el llibre dedicat per les autores, i rebre-ho a casa teva; un punt de llibre ecoeditat, un lot de llibre de Pol·len, o dos meravellosos packs:

  1. El pack del petit activista: a més del llibre, rebràs un punt del llibre ecoeditat, un adhesiu i una postal. Et convidem que aquesta postal la facis servir per demanar que el glifosat no estigui permès.

  2. El pack Ruta activista: rebràs dos llibres, dos punts del llibre ecoeditats, dos adhesius i dues postals i et convidem a venir a una ruta agroecològica on visitarem projectes que no fan servir pesticides, com per exemple:

El Serradet de Barneres, una petita granja d'ovelles als peus del turó de Puig Agut

A més, si ets una llibreria, una entitat o una escola també tenim una recompensa especial per a tu: un pack de llibres dedicats i una presentació al teu espai (amb il·lustració en directe)

El mecenatge és una eina de mesura ambiental (practiquem l'ecoedició decidint la tirada en funció de l'èxit de la campanya) i alhora un instrument de comunicació, perquè abans que ningú coneixeu l'existència d'aquesta proposta literària.

Sense tu, no hi ha revolució!!


Qui som

Neus Cáceres

De petita, l’entusiasmaven les excursions a la muntanya i es preguntava el “per què” de tot el que observava al seu voltant. Ara, viu a cavall de les seves passions: la biologia i l’escriptura de ficció. Doctorada en microbiologia i amb un màster en toxicologia ambiental, ha treballat en recerca biomèdica, ha publicat una novel·la per a adults a editorial Stonberg i actualment és professora d’educació secundària.

Gemma Zaragueta

En els seus primers records, sempre du un llapis a la mà. Va créixer a la Garrotxa envoltada de natura i de tota mena d’animals. Per aquest motiu, la natura és la protagonista de les seves il·lustracions. Va estudiar a l’escola Massana de Barcelona i ha publicat com a il·lustradora a Editorial Teide, MTM Editores, Jollibre, Cric-Cric, Círculo Rojo, Santillana, Barça Kids, Cuadernos de Pedagogía i Pol·len editorial.

Pol·len Edicions sccl

Som una editorial independent i cooperativa, especialitzades en l’ecoedició de llibres de pensament crític.

A què destinarem les vostres aportacions

El gruix principal del fons que assolirem via la campanya de Verkami anirà destinat a la impressió del llibre (80%) i una altra part es destinarà a produir i enviar les recompenses (20%).


Calendari previst

El llibre sortirà al abril, moment en què enviarem les recompenses a totes les persones mecenes.

Per assegurar que tothom tingui el seu exemplar i no s'hagi exhaurit l'edició, les recompenses les gestionarem fins l'abril de 2025.


+ Info

Segueix el projecte també a La nostra web i també a les nostres xarxes i canals de difusió: Instagram Facebook X O també al nostre canal de telegram o als nostres butlletins

Si vols saber més sobre les autores

Neus Cáceres , pots visitar el seu Facebook Linkedin i Instagram

Gemma Zaragueta També pots visitar el seu perfil de Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada